Annonce
Esbjerg

Borgmester fik en landsholdstrøje og indgik en aftale med DBU

- Trøjen er i en størrelse XL, forsikrede DBU-formand Jesper Møller borgmester Jesper Frost Rasmussen om, så nu er borgmesteren klar til at forstærke landsholdet ved det kommende EM....Foto: Ole Maass.
Ribe Boldklub lagde lokaler til, da Esbjerg Kommune onsdag eftermiddag som kommune nummer 29 indgik en aftale med DBU - en såkaldt velfærdsalliance - som indebærer, at kommunen kan trække på ekspertise fra DBU til fremme af breddefodbold. Det skal ske ved ikke mindst at satse på at få flere piger til at spille fodbold. Og det betyder også, at der til sommer spilles to U16 landskampe på Ribe Stadion.

RIBE: Borgmester Jesper Frost Rasmussen, (V), fik meget symbolsk overrakt en landsholdstøje - med autografer på - efter, at han sammen med formanden for Dansk Boldspil Union, Jesper Møller, havde underskrevet tre eksemplarer af den aftale, som sikrer et tæt samarbejde mellem DBU og Esbjerg Kommune i de kommende fire år. Aftalen kaldes en velfærdsalliance, og målet er at fremme sundheden ved blandt andet at få flere piger til at spille fodbold.

Det er noget man i forvejen har stor fokus på i Ribe Boldklub, og med Ribe Boldklubs kvindelige U16-ligahold som medvirkende aktører var indgåelsen af aftalen derfor henlagt til Ribe Boldklubs lokaler. Planen var, at aftalen skulle underskrives udendørs, mens U16-pigerne trænede, men da regnen på det tidspunkt stod ned i stænger blev seancen henlagt til Ribe Boldklubs klubhus.

Jesper Frost Rasmussen slog i en kort tale fast, at Esbjerg Kommune er stolte af, at blive én af de kommuner, som er en del af velfærdsalliancen med DBU.

- I Esbjerg Kommune lægger vi vægt på at skabe rammerne for det gode liv, og det handler blandt andet om at skabe gode muligheder for at bevæge sig og være aktiv, slog han fast. Borgmesteren fremhævede, at fodbold kan fungere som medicin mod en række livsstilssygdomme. Man forbedrer konditallet, sænker blodtrykket og kan halvere risikoen for hjerte-kar-sygdommme efter blot få måneders træning. Hertil kommer det sammenhold, der opstår både på og uden for banen, fremhævede Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Landskampe i Ribe

I den kommende sommer er det planen, at der skal spilles to U16-landskampe for piger på Ribe Stadion. Det sker som led i turneringen Open Nordic for U16 landshold, hvor otte nationer deltager. Foreløbig ligger det fast, at Danmark, Norge og Sverige er med. Turneringen afvikles i dagene fra den 2.-8. juli og spilles i syv kommuner i Syd- og Sønderjylland, oplyser seniorkonsulent Metin Dincher fra DBU.

Fordobling

DBU-formand Jesper Møller slog fast, at ét af DBU's store mål er at fordoble antallet af piger, der spiller fodbold. Fra 65.000 piger i dag til 130.000 i 2025.

- Pigefodbolden er DBU's største vækstområde, men desværre er der for mange piger, som stopper med at spille, når de bliver 12-13 år gamle, konstaterede DBU-formanden, som fremhæver velfærdsalliancen, som en aftale der betyder, at DBU deler ud af viden, know how, erfaringer, hjælper med klubudvikling og samtidig er med til at fremme sundheden i de kommuner, som indgår aftalerne med DBU.

Samtidig er de kommuner, som er med i velfærdsalliancen med DBU også i første række, når DBU skal bestemme, hvor der skal afvikles landskampe inden for de forskellige ungdoms- og seniorårgange.

Og der skulle naturligvis tages et holdbillede med RBK-ligapigerne sammen med borgmesteren og DBU-formanden. Foto: Ole Maass.
DBU-formand Jesper Møller og borgmester Jesper Frost Rasmussen satte deres signaturer i tre kopier på samarbejdsaftalen mellem DBU og kommunen. Foto: Ole Maass.
Ribe Boldklubs U16-ligapiger var med, da Esbjerg Kommune og DBU indgik aftalen, som blandt andet skal føre til en styrkelse af pigefodbolden. Foto: Ole Maass.
Formanden for Ribe Boldklub Simon Hansen i samtale med seniorkonsulent Metin Dincher fra DBU. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Annonce