Annonce
Trekantområdet

Borgmester: Forældrepenge til børnehaver returneres ikke lige nu

Byrådet i Fredericia vil afvente statens udspil efter coronakrisen, før det besluttes, om forældrebetalingen til lukkede daginstitiutioner skal retur. Arkvifoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Fredericia: Vi skal hen på den anden side af coronakrisen, før byrådet vil tage stilling til, om forældrebetalingen til daginstitutioner, der er lukkede på grund af coronakrisen, skal retur.

Kommunen har stadig lønudgifterne til de pædagoger, der er hjemme og ikke beskæftiget med nødpasning, lyder argumentet fra borgmester, Jacob Bjerregaard (S), efter et videomøde i byrådet torsdag.

Sagen, der diskuteres over hele landet lige nu, var på dagsordenen.

- Men kommunen fører et nøje regnskab med udgifterne og med betalingerne, oplyser Jacob Bjerregaard.

Han forventer, det skal bruges, når der skal laves kriseregnskab og fornemmer, at staten i givet fald refunderer de betalinger, kommunerne måtte skulle sende tilbage til borgerne.

- For de kommunale dagtilbud skønnes forældrebetalingen at udgøre 21 mio. kr. dagligt, har børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil (S), netop svaret Folketinget på et spørgsmål om, hvad der er på spil på landsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Annonce