Annonce
Kolding

Borgmester foreslår tidligere lukketid for Koldings natteliv

Her i A.L. Passagen er de fire restauratører blevet enige om, at det også fremover hedder farvel og tak for i aften ved midnat. Nu skal det undersøges, om flere er med på samme idé. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I mange andre lande lukker cafeer og barer tidligere end i Danmark. Nu vil borgmester Jørn Pedersen have undersøgt, om der er opbakning til at gøre det samme i første omgang i Kolding. Restauratører inviteres til møde efter sommerferien.

Kolding: Erfaringerne med tidligere lukketider i nattelivet er nogle steder så gode, at Koldings borgmester Jørn Pedersen (V) nu foreslår, at barer, værtshuse og cafeer også fremover lukker dørene og siger farvel og tak for en dejlig aften til deres gæster ved midnat og ikke først klokken to, sådan som de nu må igen, efter at corona-restriktionerne faldt bort i sidste uge.

- Jeg har allerede flere steder og også i KL-regi (Kommunernes Landsforening, red.) luftet tanken om, at vi bør lære af de positive erfaringer, corona har givet os, og nu ser jeg, at de fire restauratører i A.L. Passagen har valgt at gå sammen om at holde fast i at lukke klokken 24, siger borgmesteren med henvisning til JV's omtale af det fælles fodslag om tidligere lukketid mellem Mokka, Vinbaren, Den Engelske Pub og Den Blå Café.

- Så efter sommerferien vil jeg indkalde byens restauratører til et møde for at få drøftet, om det er noget, vi mere bredt kan bruge til noget, og om der er andre erfaringer fra corona, som vi kan drage nytte af og videreføre. Det kunne være noget med forholdene for udeservering, siger Jørn Pedersen.

Annonce

Flere fordele

Borgmesteren påpeger flere åbenlyse fordele ved at lukke ned ved midnat - sådan som man gør i mange lande - og ikke først klokken to.


Vi kan altså både få et bedre natteliv i byen, færre voldstilfælde og bevare en fin økonomi for restauratørerne ved at lukke ved midnat.

Jørn pedersen (V), borgmester


- Vi ved, at antallet af voldstilfælde er raslet ned i nattelivet, og det hænger ikke kun sammen med corona-nedlukning. Folk bliver åbenbart mindre dumme-fulde, hvis de går tidligere hjem, og omvendt jo længere tid, de er ude, jo flere voldssager ser vi, konstaterer han.

Jørn Pedersen ved også fra restauratørerne, at folk ganske enkelt kommer tidligere i byen, når de skal gå tidligere hjem, så økonomisk betyder det ikke meget for dem.

- Vi kan altså både få et bedre natteliv i byen, færre voldstilfælde og bevare en fin økonomi for restauratørerne ved at lukke ved midnat, forudser borgmesteren, som understreger, at han ikke tænker tidligere lukketid, når det gælder diskotekerne.

Så nu vil borgmester have undersøgt, om der kan opnås en enighed i Koldings natteliv om at lukke ved midnat eller måske klokken et.

Udover restauratørerne skal også Bevillingsnævnet og formanden for det politisk ansvarlige udvalg for bl.a. tilladelser til udeservering, Jakob Ville (V), deltage i drøftelsen.

Hvis man når frem til en Kolding-model, vil borgmesteren bære den videre til Sydøstjyllands Politi, som har kontakten til andre kommuner, og bringe den op på nationalt plan.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Benny Dall drømmer om Cuba, er vild med russisk 70'er-film og ser op til amerikansk forretningsmand

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
EfB

Alle spillere mødte frem - Hyballa afbrød træningen tidligt

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Haderslev

Sigtede for Damgade-drab skal forblive varetægtsfængslede

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Romantisk nattetyv: Stjal chokolade, blomster og vand

Sønderborg

Ejere af brændt familievirksomhed: - Vi er fuldstændig i chok

Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

Billund

Kvinde død i frontalt sammenstød på landevej

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Erhverv

Længe ventet: Ribe får sin første sushi-restaurant

Annonce