Annonce
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Erik Buhl sagde velkommen til de tyske familier, der en lørdag før coronakrisen hentede nøglen til et sommerhus, her hos Købmand Hansens Feriehusudlejning i Henne. Arkivfoto: André Thorup
Annonce

Varde: Efter statsministerens pressemøde mandag aften håber Varde-borgmester Erik Buhl (V) på en oplukning af Danmark fra 10. maj. Lige nu gør det ondt i Varde Kommune, der er Danmarks næststørste turismekommune:

- Vores hovederhverv i kommunen er ikke eksisterende. Vi har årligt 4,5 millioner turismeovernatninger, hvoraf en stor del normalt ligger i påsken. Og det er ikke bare hoteller, campingpladser, feriehusejere og -udlejere, der bliver ramt. Det gør mange af vores lokale servicevirksomheder også, og derfor vil det give et betydeligt fald i beskæftigelsen i hvert fald på den korte bane. Derfor skal vi have åbnet landet og landets grænser op efter 10. maj, og vi skal intensivere markedsføringen både i Danmark og særligt i Tyskland, Holland og Belgien, som vi normalt har mange gæster fra her i kommunen. Derudover håber vi, at vi mere end de tidligere år kan forlænge højsæsonen ind i efteråret, udtaler borgmester Erik Buhl i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce