Annonce
Esbjerg

Borgmester går ind i sag om bom-ballade i Marbæk: Vil i dialog med kritikere

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) mener, at det er vigtigt, at man lytter til kritikken af bommene i Marbæk. Derfor er forvaltningen igang med at udarbejde en plan for at inddrage modstandere af de 21 bomme. Foto: Martin Ravn
Kritikken af 21 nyopsatte bomme i Marbækplantagen får nu politikerne i Esbjerg Kommune til at reagere. Efter sommerferien vil man indgå i en dialog med de berørte, og man håber at nå frem til en løsning på de konsekvenser bommene har haft for gangbesværede og handicappede.
Annonce

ESBJERG: Søndag kunne JydskeVestkysten bringe historien om, hvordan 21 bomme i Marbæk har gjort det stort set umuligt for handicappede og gangbesværede at komme rundt i det naturskønne område.

Bommene, der afspærrer en stor del af vejene rundt i plantagen, blev ellers sat op for at gøre oplevelsen bedre og mere fredelig, men er blevet kritiseret fra flere sider, da de begrænser blandt andet kørestolsbrugere i at opleve størstedelen af naturen i området.

Og den hårde kritik får nu byrådet til at reagere. Formand for Teknik- og Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S) har mandag taget initiativ til, at forvaltningen efter sommerferien kommer med et udkast til en proces, hvor man blandt andet skal involvere kritikerne af Marbæk-bommene.

- Den massive kritik er kommet bag på os, og vi må tage den til os. Derfor har vi sat gang i en proces, der gerne skulle ende med en løsning, hvor ingen føler sig overset. Og det drejer sig blandt andet om at blive klogere på de behov, som eksempelvis handicappede har i Marbæk, siger Søren Heide Lambertsen.

Og udvalgsformanden bakkes op af Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der også er blevet berørt af kritikken.

- Det er vigtigt, at vi skaber et Marbæk, hvor der er plads til alle. Og derfor lytter vi til kritikerne. Planen er lavet med gode intentioner, men nu kan vi se, at der er nogle udfordringer, vi bliver nødt til at løse for at det hele går op i en højere enhed.

Om bommene i Marbæk

I december blev der sat 21 bomme op i Marbæk Plantage. Det blev gjort for at sikre cyklister og fodgængere i naturen.

Bommene hindrer kørsel på flere af de store og små veje, der tidligere bandt plantagen sammen.

Nu er det meste af trafikken koncentreret om tre veje. Det er disse veje, som flere mener er blevet overbefærdet.

Bommene har gjort det sværere for gangbesværede og kørestolsbrugere at komme rundt i området.

Flere kritiserer desuden brandsikkerheden på Marbækgårdvej, hvor det er blevet sværere at komme til. Dette skyldes blandt andet, at bilerne er begyndt at parkere foran bommene.

Udvalgsformand Søren Heide Lambertsen (S) og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har nu taget initiativ til en dialog med kritikkerne.

Annonce

Åbne bomme

Søndag skrev JydskeVestkysten, at Dansk Folkepartis Olfert Krog ville have bommene låst op, så brugerne i Marbæk selv kunne løfte dem op og i. Det passer imidlertid ikke. Han mener, at bommene som udgangspunkt skal stå åbent, parallelt med vejene og med hængelås på, så kommunen har mulighed for at lukke dem i ved særlige tilfælde.

Den idé kan borgmester Jesper Frost Rasmussen godt se mulighederne i.

- Det er en af de ideer, som vi skal drøfte. Der er mange muligheder, og det er blandt andet det, vi skal have en dialog om, når sommeren er ovre, siger han.

Annonce

”Det er en ommer”

Hanne Meyer, der er formand for ÆldreSagen i Esbjerg, er forbavset over kommunens opsætning af de 21 bomme. Hun mener, at det er for dårligt, at man begrænser udsatte borgere fra naturen. Derfor håber hun også, at der kommer en ændring i planen.

- Byens borgere og især de, der er dårligt gående afskæres fra at benytte den sjældne og fantastiske natur, som skaber glæde og derved livskvalitet for mange borgere. Her har det nye byråd en vigtig og stor udfordring. For det er en ommer, siger Hanne Meyer, der er formand for ÆldreSagen i Esbjerg.

Annonce

Godt, at borgere bliver hørt

Anders Jensen, der i sommerhalvåret bor i Marbæk, har været en af de stærkeste stemmer i kritikken af bommene i Marbæk, og han jubler over, at politikerne tilsyneladende lytter til borgerne.

- Det er meget positivt og en glædelig overraskelse. Det er fantastisk, at man forstår, at der er nogen, som har brug for hjælp derude. Kritikken er kommet fra flere sider, og derfor er vi glade for, at vi kan finde en god løsning. Det er jo sådan demokratiet skal fungere, siger han og understreger, at man ikke behøver at fjerne bommene. De skal bare åbnes, så det gode, gamle Marbæk kan vende tilbage, mener han.

- Jeg synes, det er fint, at der er kommet bomme op, så man kan lukke af til arrangementer. Og nogle af bommene giver da god nok mening. Men sådan som det er nu, er det problematisk. Men der skal altså være mulighed for at komme rundt. Så vi ser frem til dialog, siger Anders Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce