Annonce
Kultur

Borgmester glæder sig over aftale for Fredericia Musicalteater: - Vi skal nok vise Folketinget hvilken liga vi er i

En bred aftale i byrådet og en bred aftale på Christiansborg. Det er udtryk for god socialdemokratisk politik mener borgmester Steen Wrist, som imidlertid er den første til at storrose sin viceborgmester Susanne Eilersen for hendes store indsats for at sikre teatret millioner. Arkivfoto: Søren Gylling
De næste par år skal Fredericia Musicalteater øve sig på, at de i 2023 kan komme til eksamen og bevise, at de er gode nok til at være hele Danmarks musicalteater. Statens Kunstfond er eksaminator, og både borgmester og viceborgmester er sikre på, at byens musicalteater består.

Fredericia: Der var glæde på borgmesterkontoret fredag middag, da kulturminister Joy Mogensen (S) ringede til sin partifælle Steen Wrist og meddelte, at Folketingets partier havde slået ring om Fredericia Musicalteater.

- Det er helt vildt glædeligt. Vi har vidst, at der var et politisk flertal for opbakningen, men det er godt politisk arbejde fra Joy Mogensen, at der nu ligger en aftale, som stort set hele Folketinget står bag, siger Steen Wrist.

I aftalen indgår, at Fredericia Musicalteater får udviklingsstøtte på årligt 8,6 mio. kroner frem til udgangen af 2024. Det svarer til den bevilling, som Folketingets partier havde givet til det gamle Fredericia Teater.

Annonce


Vi skal nok vise Folketinget, hvilken liga vi ligger i. Det har også været byrådets ambition, at vi skal tilbage på samme høje niveau som tidligere, og derfor har det også været vigtigt, at vi handlede hurtigt.

Borgmester Steen Wrist (S)


I perioden skal det vurderes om Fredericia Musicalteater kan leve op til de kunstneriske krav, der kan berette en støtte som paragraf 5-teater.

- Det er helt fint. Vi skal nok vise Folketinget, hvilken liga vi ligger i. Det har også været byrådets ambition, at vi skal tilbage på samme høje niveau som tidligere, og derfor har det også været vigtigt, at vi handlede hurtigt. Det er jeg glad for, at man også har kvitteret for fra partiernes side, siger Steen Wrist, som har kæmpe ros til sin byrådskollega Susanne Eilersen (DF) for hendes indsats for at lande aftalen.

- Vi har kunnet trække på hendes erfaring fra Folketinget og hendes kontakter. Det har haft en kæmpe betydning, vurderer han.

Sammenhold

Fredericia Teater gik konkurs for under et år siden, og Steen Wrist fornemmer, at Folketingets partier også har kvitteret for den beslutsomhed byrådet har udvist for at genstarte teatret.

- Det har afgjort haft betydning, at vi har vist, at vi står sammen om det her. Vi har været villige til at investere i et nyt musicalteater, og vi har kunnet fremlægge et veldokumenteret og ambitiøst projekt, siger Steen Wrist.

Der var plads til smil, da Susanne Eilersen modtog nyheden om, at der var faldet en forligsaftale på plads, der sikrer Fredericia Musicalteater økonomi til at reetablere sit høje stjerneniveau på musicalhimlen. Arkivfoto: Søren Gylling

Det er Susanne Eilersen enig i. Hun har været i tæt dialog med borgmesteren hele vejen igennem.

- Vi drøftede det så sent som torsdag eftermiddag, hvor vi fik et udkast til aftalen. Den måtte vi lige have skærpet, fordi der var en lille misforståelse omkring, hvornår der skulle ske en evaluering af indsatsen. Det var vigtigt, at vi sikrede, at det sker i 2023, så vi præcis kender rammerne inden sæsonen 2025, siger Susanne Eilersen, som havde sin partifælle Morten Messerschmidt til at sikre, at det skete.

Annonce

Uro gav ikke bagslag

Hun er overbevist om, at Fredericia Musicalteater til den tid snildt vil kunne overbevise Statens Kunstfond om, at teatret er berettiget til at blive paragraf 5-teater.

- Det er jeg slet ikke i tvivl om. Nu skal vi have ansat nogle folk og i gang med at forberede de forestillinger, der er lagt ind i planen for 2021. Det har været virkelig værd at kæmpe for, siger hun.

- Teatersagen skulle afgøres midt i en mildt sagt kaotisk tid i  med borgmesterskifte. Har du været urolig over, at det kunne påvirke udfaldet?

- Jeg var selvfølgelig nervøs for, om det kunne betyde, at vi blev slået hjem til start. Der var andre, der begyndte at vise interesse for de penge, der var bevilget til Fredericia Teater. Det havde været virkelig en bet, hvis vi skulle starte helt forfra. Nu er vi et helt andet sted, og så er vi klar til at komme til eksamen om i 2023. Vi skal nok bestå, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Kultur For abonnenter

Nyt drama på TV 2: 'Overleverne' er velment brevkasse-tv

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce