Annonce
Aabenraa

Borgmester håber at købe sig tid i sag om dyr svømmehal

Thomas Andresen mener heller ikke, en renovering af den nuværende svømmehal vil give mening. Arkivfoto
Thomas Andresen (V) mener ikke, politikerne kan komme udenom, at der skal laves en ny svømmehal i Aabenraa. Men han håber, kommunen kan vente til 2021 med at gå i gang.

Aabenraa: En ny svømmehal er uundgåelig.

Sådan lyder det fra borgmester Thomas Andresen (V), som dermed lægger sig på linje med partifælle Lars Kristensen, udvalgsformand i kultur- og fritidsudvalget. Her har et enigt udvalg netop besluttet at sende sagen om en ny svømmehal videre til budgetforhandlingerne som akut, så der kan findes finansiering til en ny svømmehal.

- Det giver simpelthen ikke mening at bruge estimeret 30 millioner kroner på at lappe på den, vi har nu. Men jeg savner langt flere oplysninger, så når sagen går videre til økonomiudvalget, vil jeg bede forvaltningen om at forberede en sag, så vi på et bedre beslutningsgrundlag kan træffe beslutning om det på budgetseminaret, siger borgmester Thomas Andresen.

Udfordringen er, fortæller han, at politikerne i forvejen har reduceret næste års anlægsbudget til 60 millioner kroner, hvor der normalt er 120 millioner kroner. Man venter nemlig på regeringsaftalen og på, at udligningsreformen slår igennem.

- Så vi har allerede finkæmmet anlægsbudgettet og valgt dem, vi i hvert fald vil gennemføre. Jeg ville være ked af at skulle igennem det igen, siger Thomas Andresen.

Han håber på det, han kalder en blød landing.

- Jeg tror på, vi kan købe os lidt tid ved at bruge nogle penge på at levetidsforlænge. Og så skal vi holde øje med, at de penge ikke bruges på noget, der bagefter ikke kan bruges. Jeg forestiller mig, at vi kan begynde med et nybyggeri i 2021, og så er det først i 2022, der for alvor skal bruges penge. Det ville være det rareste, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Sønderborg

Hør lugtende frø "klakke"

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce