Annonce
Haderslev

Borgmester håber på flere værnepligtige

Hans Peter Geil håber på flere værnepligtige til Haderslev. Arkivfoto

HADERSLEV: Meldingen om, at Haderslev Kaserne igen er reddet, kommer ikke som en overraskelse for borgmester Hans Peter Geil (V), men han tager det heller ikke for givet.

- Kommunens økonomiudvalg var jo i forsvarsudvalget. De bedyrer jo alle samme, at der internt vil ske nogle omrokeringer, men at der ikke vil ske lukning af kaserner. Der vil muligvis blive flyttet nogen rundt i det militære maskinrum, og de vil have 500 værnepligtige mere. Et eller andet sted skal de jo være. Men vi venter i spænding, siger Hans Peter Geil.

En lukning af Haderslev Kaserne tror han ikke på.

- Med den opbakning, der har været politisk og folkeligt, vil det være politisk selvmord, at forslå Haderslev kaserne lukket.

I oplægget til forsvarsforliget var der tale om at flytte rundt på flere enheder.

- Jeg tror, man er i gang med en proces, hvor man overlader selve udførelsen af forliget til militære fagfolk. Det, der er militærfagligt korrekt, vil man tillade, men man lukker ikke kaserner.

- Så hvis man flytter brigaden og divisionen, så får vi noget andet?

- Ja.

- Så der går lang tid før vi får at vide, hvad der rykkes rundt med?

- Nej det tror jeg ikke; det kommer an på, hvor præcist Claus Hjorts udspil i dag er. Det ligger nok nogenlunde fast.

Regeringens udspil til et nyt forsvarsforlig offentliggøres ved middagstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Kolding For abonnenter

Piger på Frørupskolen til ansat: - Jeg slår dig ihjel

Annonce