Annonce
Varde

Borgmester i opråb til sundhedsministeren: Hvor er testene?

Nok er nok. Borgmester Erik Buhl (V ), Varde Kommune, tager bladet fra munden og kritiserer sundhedsministeren og regeringen for at kræve flere test uden selv at kunne levere varen. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune appellerer i et åbent brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til, at adgangen til coronatest bliver langt større i Varde Kommune.

Varde Kommune: Han har i den grad undret sig. Borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune har undret sig over den røffel, som regeringen kom med i sidste uge til landets kommuner.

Den grundlæggende kritik lød fra justitsminister Nick Hækkerup (S), der på vegne af regeringen havde indkaldt samtlige landets borgmestre til et videomøde, om at kommunerne skulle oppe sig og bestille langt flere coronatest. Goddag mand økseskaft. Varde Kommune har ikke prøvet andet de seneste par uger uden synderligt held.

- Vi vil ikke længere bare sidde med hænderne i skødet. Lige pludseligt er det kommunernes skyld, at der ikke bliver testet nok, siger Erik Buhl.

Annonce

To dage om ugen

Han har derfor skrevet et åbent brev til sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et forsøg på at komme igennem. Som han skriver, så er der ikke en sammenhæng mellem kommunernes mulighed for at få testkapacitet og statens forventninger til test.


Det er en fælles opgave, vi har svært ved at løse. Men nu råber vi op. Det skal være nemt at blive testet - også i Varde Kommune.

Borgmester Erik Buhl (V), Varde Kommune


Fra på mandag vil Varde Kommune, der er landets femtestørste kommune rent geografisk, kun have to teststeder. Det er i Ølgod og i landsbyen Janderup, hvor Region Syddanmark kommer med testbilen en dag om ugen hvert sted.

Altså to dage om ugen til en befolkning med godt 50.000 indbyggere. Vel og mærke uden tidsbestilling, hvilket for især folk, der arbejder, ikke er særligt hensigtsmæssigt.

- Det er en fælles opgave, vi har svært ved at løse. Men nu råber vi op. Det skal være nemt at blive testet - også i Varde Kommune, siger Erik Buhl.

Han vil have mulighed for test alle dage i Varde Kommune. Gerne en kombination med lyntest og PCR-test.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce