Annonce
Esbjerg

Borgmester irettesætter folketingsmedlem: Esbjerg Kommune er i dialog med Mandø

Jesper Frost (V) og Lennart Damsbo-Andersen (S) er ikke helt enige om kvaliteten af dialogen mellem Esbjerg Kommune og Mandø. Foto: Annett Bruhn
Det er faldet borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) for brystet, at Lennart Damsbo-Andersen (S) efter besøg på Mandø oplever, at der ikke er dialog mellem Mandø og Esbjerg Kommune. Borgmesteren finder kritikken uberettiget.

Mandø: Det må bygge på uvidenhed, når formanden for Folketingets Kontaktudvalg for Småøer, Lennart Damsbo-Andersen (S), oplever, at der ikke er dialog mellem Esbjerg Kommune og Mandø. Sådan siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) som en kommentar til, at udvalgsformanden efter sit besøg på vadehavsøen efterlyste en indsats fra kommunal side.

- Vi har i årevis haft en række møder med Fællesrådet på Mandø, og så sent som i juli mødtes jeg med formanden, der satte mig ind i de forskellige problematikker, der gør sig gældende.

Mandø har ifølge Jesper Frost (V) været i tæt dialog med den kommunale forvaltning omkring det store naturprojekt og udfordringerne omkring trafik og transport gennem flere år, og borgmesteren understreger, at Esbjerg Kommune gør, hvad der er muligt for at tage vare på de særlige udfordringer, der gør sig gældende på vadehavsøen.

Annonce


Det er min overbevisning, at vi er i god dialog med Mandø om stort og småt, og jeg er af den opfattelse, at kritikken fra Lennart Damsbo-Andersen (S) er uberettiget.

Jesper Frost, Borgmester (V)


Det bekræfter formand for Mandø Fællesråds bestyrelse, Claus Christensen, der er begejstret for samarbejdet med Esbjerg Kommune:

- Vi har et rigtig godt samarbejde, og de emner vi havde oppe at vende, da Folketingets Kontaktudvalg for Småøer var på besøg, var jo netop problemer, Esbjerg Kommune ikke kan løse alene, da der skal lovændringer til, siger han.

Uberettiget kritik

- Der er ikke andre steder i kommunen, der ligner Mandø, så derfor håndterer vi det også på særlig vis, understreger Jesper Frost (V) og fortsætter:

- Vi har været i tæt dialog med Færdselsstyrelsen og politiet omkring koncessioneret kørsel, men det er i bund og grund en politisk beslutning, der skal tages på Christiansborg, da det kræver, at der laves om i lovgivningen, forklarer Jesper Frost, der har været i kontakt med transportministeren.

- Med hensyn til Flextrafik, udfordres vi på Mandø af, at den udelukkende servicerer landfaste øer, der er tilgængelige hele døgnet. Og det er ikke noget, vi som enkelt kommune kan gøre noget ved lige nu, forklarer Jesper Frost (V), der pointerer, at Esbjerg Kommune har samarbejdet med Mandø om vejvedligeholdelse og vejbump.

- Det er min overbevisning, at vi er i god dialog med Mandø om stort og småt, og jeg er af den opfattelse, at kritikken fra Lennart Damsbo-Andersen (S) er uberettiget.

Lennart Damsbo-Andersen (S) er klar over, at en del af udfordringerne på Mandø ikke kan løses kommunalt, men mener dog, at forretningsgangen på Mandø i flere tilfælde har været længere end nødvendigt.

- For eksempel er vejvedligeholdelse og p-pladser emner, der er blevet diskuteret længe, lige som der er flere eksempler på, at Esbjerg Kommune har været længe om at agere på Mandø, siger Lennart Damsbo-Andersen (S), hvortil Borgmester Jesper Frost (V) svarer:

- Jeg synes, at Lennart Damsbo-Andersen (S) skal sørge for at viderebringe de problematikker, der skal gennem Folketinget, og så skal vi nok håndtere det lokale.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Afsløring: Læs her hvem vi holder med til kommunalvalget

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Erhverv For abonnenter

Lokal virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Varde

Hun bor i sommerhus, han bor på plejehjem: Da Jørn og Bente skulle nyde deres otium, kunne han pludselig ikke få vejret

Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Haderslev

Indsamling til Hjertegaven: Nu kan du danse i den gode sags tjeneste

Esbjerg For abonnenter

Millionfabrik med flere eksplosionsbrande i bagagen har kurs mod Esbjerg

Esbjerg

Tre nye vigespor vækker opsigt: Første gang en landmand selv betaler for kommunal infrastruktur ved sin gård

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Herrehåndbold

JV erfarer: Thomas Mogensen stopper karrieren og fortsætter i SønderjyskE i ny rolle

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Kultur

Kulturprisen er tilbage med kendt revyskuespiller i dommerkomitéen: Du kan være med til at finde årets vinder

Tønder For abonnenter

Tønders store industrivirksomheder hårdt ramt af corona-krisen: Dumper ned ad Top1000-liste

Kultur

"Onkel"-instruktør Frelle Petersen vil røre os igen i ny film om sorg - modtageren af JydskeVestkystens kulturpris klar til at udpege ny vinder i 2022

Annonce