Annonce
Billund

Borgmester jubler over 'fantastisk' cykelfest

PostNord Danmark Rundt var torsdag i Grindsted. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
For to år siden blev Billund Kommune kimet ned af utilfredse borgere oven på cykelugen. I år har man i stedet modtaget rosende ord, og derfor kalder borgmesteren torsdagens cykelløb for fantastisk.

Grindsted: Torsdagens byfest i Grindsted, da PostNord Danmark Rundt kom forbi, forløb fantastisk.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra hovedarrangøren Billund Kommune:

- Jeg synes, det hele forløb fantastisk. Da jeg gik nede i byen, fik jeg stor ros over, at vi havde fået cykelløbet til Grindsted. Der er også folk i dag, som har stoppet mig og sagt, at det var alletiders. Så jeg kan kun være godt tilfreds. Der skal lyde stor ros til de andre arrangører og også til vores folk i kommunen, som har stået for det, lyder det fra borgmester Ib Kristensen (V).

- Så fik jeg også den overraskelse i går, at cykelløbet ikke kun blev sendt på DR, men også på Eurosport ud til 52 lande. Så der fik vi da lige lidt mere for pengene, tilføjer borgmesteren.

Annonce

Selvfølgelig var der et par klager, men det var småting i forhold til tidligere.

Ib Kristensen (V), borgmester.

Enkelte klager

Da DM Ugen i cykling for to år siden blev holdt i Grindsted, var der efterfølgende stor kritik af Billund Kommune. Mange borgere mente, at der var blevet informeret for lidt om de forskellige vejspærringer, og de sociale platforme flød over af utilfredse kommentarer.

Det har der slet ikke været oven på cykelløbet torsdag, og ifølge borgmesteren selv har Billund Kommune heller ikke modtaget i nærheden af samme mængde borgerhenvendelser.

- Selvfølgelig var der et par klager, men det var småting i forhold til tidligere. Der er altid nogen, som synes, at det er forkert med cykelløb i byen, men når jeg så har snakket med folk, har der egentlig også været forståelse for det. Der er så også forskel på i år og for to år siden. Dengang var der spærret af i flere dage, i år var det fire timer, siger Ib Kristensen.

- Men det skal vi selvfølgelig stadig tage seriøst. Det vil være lykken, hvis vi kan lave sådan et arrangement en anden gang uden klager, tilføjer han.

Evaluering af løbet

Nu venter en mere officiel evaluering af cykelløbet.

- Vi skal finde ud af, om vi skal gøre det en anden gang eller prøve at trække noget nyt til. Der er ingen tvivl om, at vores tanke er, at der skal events til byen, og det vil vi arbejde videre med, siger borgmesteren.

Også hos Sydøstjyllands Politi er evalueringen, at alt forløb efter planen. Politiet har således ikke noteret en eneste hændelse fra Grindsted på døgnrapporten.

- Politimæssigt forløb det hele præcis, som det skulle, siger fungerende vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce