Annonce
Billund

Borgmester jubler over 'fantastisk' cykelfest

PostNord Danmark Rundt var torsdag i Grindsted. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
For to år siden blev Billund Kommune kimet ned af utilfredse borgere oven på cykelugen. I år har man i stedet modtaget rosende ord, og derfor kalder borgmesteren torsdagens cykelløb for fantastisk.

Grindsted: Torsdagens byfest i Grindsted, da PostNord Danmark Rundt kom forbi, forløb fantastisk.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra hovedarrangøren Billund Kommune:

- Jeg synes, det hele forløb fantastisk. Da jeg gik nede i byen, fik jeg stor ros over, at vi havde fået cykelløbet til Grindsted. Der er også folk i dag, som har stoppet mig og sagt, at det var alletiders. Så jeg kan kun være godt tilfreds. Der skal lyde stor ros til de andre arrangører og også til vores folk i kommunen, som har stået for det, lyder det fra borgmester Ib Kristensen (V).

- Så fik jeg også den overraskelse i går, at cykelløbet ikke kun blev sendt på DR, men også på Eurosport ud til 52 lande. Så der fik vi da lige lidt mere for pengene, tilføjer borgmesteren.

Annonce

Selvfølgelig var der et par klager, men det var småting i forhold til tidligere.

Ib Kristensen (V), borgmester.

Enkelte klager

Da DM Ugen i cykling for to år siden blev holdt i Grindsted, var der efterfølgende stor kritik af Billund Kommune. Mange borgere mente, at der var blevet informeret for lidt om de forskellige vejspærringer, og de sociale platforme flød over af utilfredse kommentarer.

Det har der slet ikke været oven på cykelløbet torsdag, og ifølge borgmesteren selv har Billund Kommune heller ikke modtaget i nærheden af samme mængde borgerhenvendelser.

- Selvfølgelig var der et par klager, men det var småting i forhold til tidligere. Der er altid nogen, som synes, at det er forkert med cykelløb i byen, men når jeg så har snakket med folk, har der egentlig også været forståelse for det. Der er så også forskel på i år og for to år siden. Dengang var der spærret af i flere dage, i år var det fire timer, siger Ib Kristensen.

- Men det skal vi selvfølgelig stadig tage seriøst. Det vil være lykken, hvis vi kan lave sådan et arrangement en anden gang uden klager, tilføjer han.

Evaluering af løbet

Nu venter en mere officiel evaluering af cykelløbet.

- Vi skal finde ud af, om vi skal gøre det en anden gang eller prøve at trække noget nyt til. Der er ingen tvivl om, at vores tanke er, at der skal events til byen, og det vil vi arbejde videre med, siger borgmesteren.

Også hos Sydøstjyllands Politi er evalueringen, at alt forløb efter planen. Politiet har således ikke noteret en eneste hændelse fra Grindsted på døgnrapporten.

- Politimæssigt forløb det hele præcis, som det skulle, siger fungerende vicepolitiinspektør Mikkel Ross.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce