Annonce
Aabenraa

Borgmester jubler over international togforbindelse: Det er superfedt

De næste mange år stopper toget mellem København og Hamborg på stationen i Padborg. Arkivfoto: Ulrik Pedersen.
Aabenraa Kommune har været i tvivl om, hvorvidt passagerer kan stige af og på i Padborg, når togforbindelsen mellem København og Hamborg omlægges til at køre over Fyn og ned gennem Jylland fra 15. december. Det bekræfter DSB, og det glæder borgmesteren, som nu gerne vil have stationen opgraderet.

Padborg: Det er en glad borgmester Thomas Andresen (V), som kan konstatere, at Padborg er blevet en del af den nye EuroCity-forbindelse mellem København og Hamborg.

Lige nu kører lyntoget over Femern, men afgangen bliver omdirigeret fra den 15. december, når arbejdet med Femern-tunnelen går i gang. Fremover kommer toget således til at køre over Fyn og Jylland med stop i København, Ringsted, Odense, Kolding, Padborg og Hamborg. Det betyder, at passagerer fra Padborg kan komme direkte til København på cirka to og en halv time og til Hamborg på cirka to timer.

Indtil i dag havde borgmesteren og forvaltningen ikke kunnet få svar på, hvorvidt opholdet på stationen i Padborg kun var til at skifte mellem dansk og tysk togpersonale og eventuelt til at transportere grænsevagter. Men i en mail til JydskeVeskysten har DSB bekræftet, at der er tale om et regulært stop med såkaldt passagerudveksling, så folk kan stige af og på.

Det glæder Thomas Andresen.

- Det er superfedt. Jo mere vi kan kobles på det overordnede trafiknet, jo bedre er det. På den måde kan vi binde Sønderjylland bedre sammen med de to store metropoler, siger han.

Tre afgange om dagen

Fra den 15. december kører toget til Hamborg fra Padborg klokken 10.02, 14.02 og 18.02 med ankomst henholdsvis klokken 12.02, 16.02 og 20.02.

Toget mod København kører fra Padborg klokken 10.59, 14.59 og 18.59 med ankomst på Hovedbanegården klokken 13.33, 17.33 og 21.33.

Stationen bør opgraderes

Han har for nylig holdt møde med DSB og Banedanmark om blandt andet den nye afgang. Her fik han også lejlighed til at tage en dialog om at få opgraderet stationen i Padborg.

- Med den her nye funktion, synes vi, det vil være på sin plads at shine venteværelset op. Der er også noget inventar, som trænger, mens vi også skal sørge for, at toilettet er åbent, og at tilgængeligheden og skiltningen er bedre, siger Thomas Andresen.

Desuden kunne man overveje at lave indhegnet langtidsparkering, mener han.

- Der er arealer nok. Så kan man lade bilen stå i Padborg, når man skal flyve på ferie fra Hamborg, eller hvis man vil til København, siger Thomas Andresen.

Når tunnelen mellem Rødby og Puttgarden åbner, vil togene blive flyttet tilbage til denne rute. DSB forventer, at det bliver tidligst i 2028.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

På med vandskien: Formand styrer DM-stævne og hopper selv i vandet

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Eksplosionsbrand ved Rema 1000: Købmand kalder branden meget voldsom

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Nordtyskland

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Sydjylland For abonnenter

Flere uddannelser er på vej, men de studerende siger igen nej til Syd- og Sønderjylland: Unge higer efter storbyens prestige

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Annonce