Annonce
Indland

Borgmester: Kønsopdelt svømning kan få flere med i foreningsliv

Bent K Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det er pigerne, der tages hensyn til, i kønsopdelt svømmetime, siger kulturborgmester i København.

Det er i orden, at foreninger udfordrer normer i foreningslivet, hvis det lokker borgere til, der ellers ikke kommer i nærheden af det.

Det mener Franciska Rosenkilde fra Alternativet, der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

Borgmesteren udtaler sig, efter at en far i Berlingske har fortalt, at han ikke må overvære sin datters svømmetimer, da mænd ikke har adgang.

- Kønsopdelt svømning er ikke målet i sig selv, men det kan være midlet til, at de her børn og unge kvinder kommer mere ind i foreningslivet, siger hun.

Det er Hovedstadens Svømmeklub, der arrangerer den kønsopdelte svømmetime i det socialt udsatte boligområde Tingbjerg i København.

Det foregår sådan, at forældrene afleverer deres børn, der er mellem seks og ni år gamle, til svømning og henter dem efterfølgende.

Men undervejs i sæsonen har de mulighed for at komme og se på, mens børnene svømmer. Det tilbud gælder dog udelukkende kvinder.

Til Berlingske siger faren, Mikkel Elsinger, at der er tale om et principielt problem, da svømmehallen i hans øjne tilgodeser minoriteter og giver køb på lighed mellem kønnene.

- Jeg er helt med på, at man skal tage hensyn til hinanden, men jeg synes ikke, at dette er et rimeligt hensyn, siger Elsinger.

- Og jeg forstår ikke den forestilling, man har om mænd, siden udelukkelsen er nødvendig, tilføjer han.

Men ifølge borgmesteren er det ikke hensynet til faren, der er i fokus, når det kommer til de opdelte svømmetimer.

- Det er en måde at få børn og unge ind i et foreningsliv, som de ellers ikke ville være en del af, siger hun.

- Det er ikke nogen, der bliver frarøvet noget, det er et ekstra tilbud for en særlig gruppe af børn og piger, siger hun.

Ifølge borgmesteren er en af de vigtigste opgaver i hendes job at få så mange som muligt til at deltage i foreningslivet.

- Det står ham (faren, red.) frit for at melde sin datter ind på det hold, der giver mening for ham og hans familie, siger Franciska Rosenkilde.

Ifølge Berlingske gav Folkeoplysningsudvalget i 2016 et tilskud til svømmeprojektet.

Året efter forsøgte Venstre at afskaffe tilskuddet, men det blev stemt ned med 28 stemmer mod 12.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce