Annonce
Kolding

Borgmester kalder til krisemøde efter venstrefløjens brud med havneaftale

Borgmester Jørn Pedersen afviser, at der kan blive tale om en ny, snævner havneaftale mellem Venstre, DF og Radikale. Arkivfoto: Søren Gylling
Det er svært at finde ud af, hvad SF og Enhedslisten egentlig mener, synes borgmester Jørn Pedersen (V). På et møde onsdag formiddag skal de forklare sig.
Annonce

Kolding: Alle byrådets seks partier er kaldt til krisemøde på rådhuset onsdag formiddag, efter at først Enhedslisten, SF, løsgængeren Hanne Dam og så Socialdemokratiet i Kolding Byråd i løbet af mandag og tirsdag meddelte, at de ikke længere er med i den historisk store politiske aftale om at udfase Kolding Erhvervshavn og transformere den til et nyt byområde i løbet af de næste 25 år.

Det er borgmester Jørn Pedersen (V), der har indkaldt de seks forligspartier.

- Den store beslutning om vores havn blev truffet i november sidste år af alle partier i byrådet, så når to partier og en løsgænger nu ikke er med mere, så er det så markant en ændring, at aftalen ikke længere er gældende.

- Det kan være svært at finde ud af, hvad de mener den ene dag, og hvad de mener den næste, og jeg har svært ved at se, hvad der er sket af nyt, siden de så sent som den 24. september i byrådssalen var med til at godkende den procesplan, som skulle føre til den store forandring af vores havn. Så hvad de egentlig vil nu, må vi høre mere om på mødet, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

I min verden har det ikke gang på jord at fastholde et så epokegørende forlig på et halvt politisk grundlag.

Borgmester Jørn Pedersen (V).

Annonce

Forstår S

Jørn Pedersen afviser, at Venstre, DF og Radikale Venstre vil slutte sig sammen og indgå en ny og tilsvarende aftale, men altså mere snæver politisk aftale om at afvikle Kolding Erhvervshavn. Det har de tre partier ellers flertallet til at kunne gøre med deres 17 af byrådets i alt 25 stemmer.

- Nej. Den havneaftale, vi lavede sammen alle seks partier, var den største beslutning i Kolding bys historie. Den slags beslutninger kræver bred politisk opbakning. I min verden har det ikke gang på jord at fastholde et så epokegørende forlig på et halvt politisk grundlag, siger Jørn Pedersen.

Borgmesteren forstår godt, at Socialdemokratiet føler sig tvunget til at træde ud af forliget i kølvandet af SF's og Enhedslistens forligsbrud.

- Det kan jeg sagtens forstå i lyset af, at den socialdemokratiske gruppe jo i forvejen har været delt midt over i havnesagen. Så jeg peger på ingen måde fingre ad Socialdemokraterne, fastslår Jørn Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce