Annonce
Kolding

Borgmester kalder til krisemøde efter venstrefløjens brud med havneaftale

Borgmester Jørn Pedersen afviser, at der kan blive tale om en ny, snævner havneaftale mellem Venstre, DF og Radikale. Arkivfoto: Søren Gylling
Det er svært at finde ud af, hvad SF og Enhedslisten egentlig mener, synes borgmester Jørn Pedersen (V). På et møde onsdag formiddag skal de forklare sig.

Kolding: Alle byrådets seks partier er kaldt til krisemøde på rådhuset onsdag formiddag, efter at først Enhedslisten, SF, løsgængeren Hanne Dam og så Socialdemokratiet i Kolding Byråd i løbet af mandag og tirsdag meddelte, at de ikke længere er med i den historisk store politiske aftale om at udfase Kolding Erhvervshavn og transformere den til et nyt byområde i løbet af de næste 25 år.

Det er borgmester Jørn Pedersen (V), der har indkaldt de seks forligspartier.

- Den store beslutning om vores havn blev truffet i november sidste år af alle partier i byrådet, så når to partier og en løsgænger nu ikke er med mere, så er det så markant en ændring, at aftalen ikke længere er gældende.

- Det kan være svært at finde ud af, hvad de mener den ene dag, og hvad de mener den næste, og jeg har svært ved at se, hvad der er sket af nyt, siden de så sent som den 24. september i byrådssalen var med til at godkende den procesplan, som skulle føre til den store forandring af vores havn. Så hvad de egentlig vil nu, må vi høre mere om på mødet, siger borgmester Jørn Pedersen (V).

Annonce
I min verden har det ikke gang på jord at fastholde et så epokegørende forlig på et halvt politisk grundlag.

Borgmester Jørn Pedersen (V).

Forstår S

Jørn Pedersen afviser, at Venstre, DF og Radikale Venstre vil slutte sig sammen og indgå en ny og tilsvarende aftale, men altså mere snæver politisk aftale om at afvikle Kolding Erhvervshavn. Det har de tre partier ellers flertallet til at kunne gøre med deres 17 af byrådets i alt 25 stemmer.

- Nej. Den havneaftale, vi lavede sammen alle seks partier, var den største beslutning i Kolding bys historie. Den slags beslutninger kræver bred politisk opbakning. I min verden har det ikke gang på jord at fastholde et så epokegørende forlig på et halvt politisk grundlag, siger Jørn Pedersen.

Borgmesteren forstår godt, at Socialdemokratiet føler sig tvunget til at træde ud af forliget i kølvandet af SF's og Enhedslistens forligsbrud.

- Det kan jeg sagtens forstå i lyset af, at den socialdemokratiske gruppe jo i forvejen har været delt midt over i havnesagen. Så jeg peger på ingen måde fingre ad Socialdemokraterne, fastslår Jørn Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Team Esbjerg For abonnenter

Sådan skal det gøres: Vigtig Champions League-sejr for Team Esbjerg, der spillede modent, modigt og mesterligt

Annonce