x
Annonce
Haderslev

Borgmester griber ind i sag om lukkede genbrugspladser - kan blive aktuelt med vagtværn

Foto: Larz Grabau
Selv om folk dør på sygehusene og virksomheder går konkurs, så fylder de lukkede genbrugspladser så meget hos parcelhusdanmark, at borgmester H.P. Geil i Haderslev nu griber ind og dikterer en løsning som senest får virkning fra 8. april.

Bemærk! For god ordens skyld gør JV opmærksom på, at genbrugspladserne i Haderslev Kommune ikke er genåbnede endnu, men der er en løsning på vej, oplyser borgmester H. P. Geil.

Nu går den ikke længere. Borgerne skal af med deres haveaffald. Den tiltagende kritik fra borgerne af de lukkede genbrugspladser i Haderslev Kommune fik torsdag morgen borgmester H. P. Geil (V) til at gribe inde og træffe en ny beslutning om de lukkede genbrugspladser i samarbejde med forsyningsselskabet Provas.

- Som repræsentant for kommunen og dermed hovedaktionær i Provas (der driver genbrugspladser, red.), så har jeg tilladt mig at træffe en hurtigt beslutning, inden det her kører helt af sporet, siger H. P. Geil, der også har noteret sig, at det ikke bare er et problem i Haderslev Kommune.

Borgere har i flere dage i krasse vendinger kritiseret kommunen for at holde genbrugspladserne lukkede, mens især haveejere benytter vejret og hjemmeisolationen til at ordne have. Der har været fremsat vrede påstande om, at kommunens ansatte ikke gider lave noget, der har været påstande om mulig selvtægt ved at smide affald rundt omkring, og senest er også den socialdemokratiske byrådsgruppe gået ind i sagen for at få pladserne genåbnet.

Samtidig har Provas i flere dage forgæves forsøgt at få en fælles melding fra Kommunernes Landsforening til kommunerne, så man undgår "affaldsturisme", hvor borgere fra den ene kommune kører til den anden kommune for at komme af med affald.

Annonce

Plan 1 og 2

Løsningen, som H. P. Geil har aftalt med Provas' ledelse torsdag morgen tager højde for, at der ifølge vedholdende rygter kommer et yderligere strammet forsamlingsforbud fra og med 8. april, så højst to personer må forsamles.

- Hvis det sker, siger det sig selv, at vi ikke kan holde genbrugspladsen åben. Og vi åbner den ikke nu for så at lukke den igen 8. april. Så tror folk for alvor, at vi er idioter, siger H. P. Geil.

I så fald vil kommunens medarbejdere fra 8. april køre rundt i kommunen og indsamle haveaffald i folks indkørsler på en given ugedag. Men det gælder vel at mærke kun haveaffald, ikke murbrokker og småt brændbart.

- Vognmændene vil tage den regel meget seriøst, så det gælder kun afhentning af haveaffald, understreger H. P. Geil.

Kommer der ikke et strammet forsamlingspåbud, men en fælles løsning på lukkeproblemet fra Kommunernes Landsforening, så genbrugspladserne kan åbne igen, så vil der blive sat både politi og vagtværn på for at styre temperamentet hos det ventende trailerfolk.

Der må fortsat højst være ti personer på pladsen ad gangen.

- Vi har set tumultagtige tilstande andre steder, når folk har ventet i kø længe og mister tålmodigheden med en medborger, der ikke kan bakke med en trailer. Det vil kræve en fast hånd at holde ro på gemytterne og sikre, at ikke for mange slipper ind, så det vil vi ikke overlade til genbrugspladsens mandskab, siger H. P. Geil.

Der vil højst blive lukket syv ind på pladsen af gangen, fordi det nuværende forsamlingspåbud gælder for højst ti personer, og der vil være tre ansatte på genbrugspladsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce