Annonce
Haderslev

Borgmester griber ind i sag om lukkede genbrugspladser - kan blive aktuelt med vagtværn

Foto: Larz Grabau
Selv om folk dør på sygehusene og virksomheder går konkurs, så fylder de lukkede genbrugspladser så meget hos parcelhusdanmark, at borgmester H.P. Geil i Haderslev nu griber ind og dikterer en løsning som senest får virkning fra 8. april.

Bemærk! For god ordens skyld gør JV opmærksom på, at genbrugspladserne i Haderslev Kommune ikke er genåbnede endnu, men der er en løsning på vej, oplyser borgmester H. P. Geil.

Nu går den ikke længere. Borgerne skal af med deres haveaffald. Den tiltagende kritik fra borgerne af de lukkede genbrugspladser i Haderslev Kommune fik torsdag morgen borgmester H. P. Geil (V) til at gribe inde og træffe en ny beslutning om de lukkede genbrugspladser i samarbejde med forsyningsselskabet Provas.

- Som repræsentant for kommunen og dermed hovedaktionær i Provas (der driver genbrugspladser, red.), så har jeg tilladt mig at træffe en hurtigt beslutning, inden det her kører helt af sporet, siger H. P. Geil, der også har noteret sig, at det ikke bare er et problem i Haderslev Kommune.

Borgere har i flere dage i krasse vendinger kritiseret kommunen for at holde genbrugspladserne lukkede, mens især haveejere benytter vejret og hjemmeisolationen til at ordne have. Der har været fremsat vrede påstande om, at kommunens ansatte ikke gider lave noget, der har været påstande om mulig selvtægt ved at smide affald rundt omkring, og senest er også den socialdemokratiske byrådsgruppe gået ind i sagen for at få pladserne genåbnet.

Samtidig har Provas i flere dage forgæves forsøgt at få en fælles melding fra Kommunernes Landsforening til kommunerne, så man undgår "affaldsturisme", hvor borgere fra den ene kommune kører til den anden kommune for at komme af med affald.

Annonce

Plan 1 og 2

Løsningen, som H. P. Geil har aftalt med Provas' ledelse torsdag morgen tager højde for, at der ifølge vedholdende rygter kommer et yderligere strammet forsamlingsforbud fra og med 8. april, så højst to personer må forsamles.

- Hvis det sker, siger det sig selv, at vi ikke kan holde genbrugspladsen åben. Og vi åbner den ikke nu for så at lukke den igen 8. april. Så tror folk for alvor, at vi er idioter, siger H. P. Geil.

I så fald vil kommunens medarbejdere fra 8. april køre rundt i kommunen og indsamle haveaffald i folks indkørsler på en given ugedag. Men det gælder vel at mærke kun haveaffald, ikke murbrokker og småt brændbart.

- Vognmændene vil tage den regel meget seriøst, så det gælder kun afhentning af haveaffald, understreger H. P. Geil.

Kommer der ikke et strammet forsamlingspåbud, men en fælles løsning på lukkeproblemet fra Kommunernes Landsforening, så genbrugspladserne kan åbne igen, så vil der blive sat både politi og vagtværn på for at styre temperamentet hos det ventende trailerfolk.

Der må fortsat højst være ti personer på pladsen ad gangen.

- Vi har set tumultagtige tilstande andre steder, når folk har ventet i kø længe og mister tålmodigheden med en medborger, der ikke kan bakke med en trailer. Det vil kræve en fast hånd at holde ro på gemytterne og sikre, at ikke for mange slipper ind, så det vil vi ikke overlade til genbrugspladsens mandskab, siger H. P. Geil.

Der vil højst blive lukket syv ind på pladsen af gangen, fordi det nuværende forsamlingspåbud gælder for højst ti personer, og der vil være tre ansatte på genbrugspladsen.

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Jørgen kæmper om at blive Danmarks bedste kloakmester: - Det er vigtigt for mig at vide, at jeg gør et godt stykke arbejde

Annonce