Annonce
Kolding

Borgmester: Kolding kommer op over nye minimumskrav i børnepasningen

Kolding Kommune ligger allerede i dag ret tæt på de nye minimumskrav, som nu bliver indført i landets daginstitutioner. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Med finanslovsaftalens millioner til flere voksne i daginstitutionerne kommer Kolding til at ligge lunt. Pengene vil blive brugt til det, som finansloven foreskriver, lover borgmester Jørn Pedersen (V).
Annonce

Kolding: Selvom Kolding Kommune allerede i dag ligger meget tæt på de minimumskrav, som partierne bag den nye finanslov har aftalt for normeringerne i daginstitutionerne, så vil der blive ansat mere personale ude i institutionerne, når pengene til det kommer fra staten.

Det forsikrer borgmester Jørn Pedersen (V) i en kommentar til finansloven, som blandt andet betyder, at der frem mod 2025 afsættes 1,6 milliarder kroner til at sikre et bestemt minimum af personale i de danske kommuners daginstitutioner. Allerede næste år flyder den første halve milliard kroner ud i kommunekasserne.

- Fakta er, at vi allerede i dag ligger højt og meget tæt på de tal, der bliver nævnt, så vi ender ud i en normering, som er endnu bedre end den, de lægger op til på Christiansborg.

- For vi kommer ikke til at bruge pengene til andre formål end dem, finansloven foreskriver. Det har vi ikke tradition for i Kolding Kommune, for vi ønsker ikke det kontrolregime, som vi ellers vil få, siger Jørn Pedersen.

Fakta er, at vi allerede i dag ligger højt og meget tæt på de tal, der bliver nævnt, så vi ender ud i en normering, som er endnu bedre end den, de lægger op til på Christiansborg.

Jørn Pedersen (V), borgmester

Annonce

Tallene

Ifølge Danmarks Statistik var der i 2018 2,9 vuggestuebørn pr. voksen og 5,7 børnehavebørn pr. voksen i daginstitutionerne i Kolding, mens finanslovspartierne taler om minimumskrav på henholdsvis 3,0 og 6,0.

Modellen for de nye minimumsnormeringer er ikke på plads endnu, og det skal blandt andet aftales, om normeringerne skal opgøres på kommuneniveau eller helt nede på institutionsniveau.

De præcise tal for normeringen i Koldings institutioner kan ikke trækkes før året er afsluttet og Danmarks Statistik har lavet en ensartet opgørelse på tværs af kommunernes systemer. Men i forhold til 2018-tallene kan de være påvirkede af blandt andet det ansættelsesstop, som blev indført i den økonomiske opbremsning, som et flertal i byrådet gennemførte tidligere på året.

Til gengæld blev en planlagt besparelse på børneområdet på fem millioner kroner fejet af bordet af forligspartierne bag 2020-budgettet, som derfor kun rummer besparelser for 800.000 kroner i daginstitutionerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce