Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Udmeldingen om, hvorvidt de nedlukkede skoler og daginstitutioner i Kolding kan genåbne eller ej fra på mandag, har betydning for rigtig mange familier, og derfor er borgmester Jørn Pedersen brandærgerlig over, at udmeldingen lod vente på sig. Arkivfoto: Søren Gylling
Borgmester Jørn Pedersen (V) er "brandærgerlig" over, at meldingen om, hvorvidt de nedlukkede daginstitutioner og skoler må genåbne på mandag eller ej lod vente på sig. Meldingen om, at de ikke genåbner, kom først sent fredag eftermiddag.

Kolding: Sent fredag eftermiddag havde myndighederne endnu ikke meldt ud, om de i alt 15 skoler og 28 daginstitutioner, der er lukket ned i postnummer 6000, måtte genåbne fra på mandag.

Meldingen kom først klokken 17.30, hvorefter kommunaldirektør Thomas Boe kunne oplyse til JydskeVestkysten, at skolerne og daginstitutionerne også skal holde lukket hele næste uge. Han fortæller yderligere, at den første melding tyder på, at fritidslivet godt må genåbne som i resten af landet.

Det er Sundhedsministeriet, der via et telefonopkald har meddelt Kolding Kommune, at nedlukningen af skolerne og institutionerne forlænges, og kommunen afventer fortsat de nærmere retningslinjer, fortæller Thomas Boe.

Annonce

Ikke i orden

Men det faktum, at adskillige koldingensere har måttet gå på weekend i uvished om, hvorvidt deres børn kunne komme i skole eller institution fra på mandag eller ej, faldt ikke god jord hos borgmester Jørn Pedersen (V).

- Det er simpelthen ikke i orden. Det handler om ansatte, der skal forberede, at de enten skal undervise fysisk eller virtuelt på mandag, det handler om skoler, der skal være klar, og det handler ikke mindst om forældre, der burde have haft muligheden for at give deres arbejdsgivere besked om, de nu er der på mandag eller ej, siger Jørn Pedersen, der er "brandærgerlig" over, at svaret lod vente på sig.

- Statsministeren sagde forleden, at man ville åbne, men også konsekvent ville lukke ned, hvis smittespredningen er der. Hvis konsekvens er, at man ikke kan træffe afgørelse om noget, man godt ved, man skal træffe afgørelse om, så håber jeg godt nok ikke, at der kommer smitteudbrud i landet, fortsætter han.

Annonce

Få scenarier

Skolerne og institutionerne blev pålagt at lukke ned hele denne uge på grund af store smitteudbrud i postnummer 6000. Kolding har fortsat landets højeste incidenstal - altså antal smittede per 100.000 indbyggere.


Det er simpelthen ikke i orden

Borgmester Jørn Pedersen (V)


Jørn Pedersen har fuld forståelse for, at det var en svær beslutning at træffe i sidste uge, hvor det var en ny situation, Kolding Kommune befandt sig i.

- Men de har haft en uge til at tænke scenarier igennem, og der er i virkeligheden ikke mange scenarier. Der er fuld accept af, at vi fortsat skal være lukket ned og så håber jeg bare på, at vi kan få fundet de sidste lommer, så vi kan få smitten i bund, og vi kan få genåbnet igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Forældre holder børn hjemme fra skolen: Vores børn skal ikke udsættes for asbeststøv

Annonce