Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester krydser fingre for en åbning disse to steder

Borgmester Hans Østergaard (V) ser gerne, at grænserne bliver en del af statsministerens genåbningsplan. Arkivfoto
Hvis statsministeren som ventet præsenterer en plan for genåbning af landet i denne uge, så håber borgmesteren, at hun vil først vil se på to særlige områder.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Mens mange er på vej på påskeferie, så krydser borgmester Hans Østergaard (V) fingre for, at det mere normale hverdagsliv kan være på vej tilbage efter fridagene.

I sidste uge varslede statsminister Mette Frederiksen (S) en langsom genåbning af landet efter påske. Sker det, har borgmesteren to ønsker:

- Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at statsministeren og resten af Folketinget ville kigge på en genåbning af grænserne som noget at det første, lyder ønsket.

- I vores område lider vores detailhandel og turisme i den grad af, at de tyske turister ikke kan komme og holde deres ferie her. Som jeg forstod det, var der ikke et sundhedsmæssig belæg for at holde grænserne lukket. Jeg har indtryk af, at folk er gode til at overholde myndighedernes retningslinjer om at holde afstand, og det vil jeg mene, de gør, uanset og de er hjemme eller i sommerhus, siger Hans Østergaard.

Andet ønske er skolerne.

- Der er ingen tvivl om, at mange børn og unge mennesker lider af at være buret inde uden deres skolekammerater - og fritidsinteresser. Derfor håber jeg på, at skolerne lige så stille kan begynde at genåbne efter påske, siger han.

Selv har borgmesteren arbejdet fra sit hjemmekontor i Spjald, siden han for en sikkerheds skyld gik i selvvalgt hjemmekarantæne efter en skiferie i Østrig - inden corona-epidemien for alvor ramte Danmark. Kun to gange har han været på Rådhuset, så også han savner sin vante og udadvendte hverdag.

- Jeg tror, vi alle kan forstå, at det er afgørende at landet ikke bliver genåbnet for tidligt. Men der er brug for, at vi får dele af samfundet til at køre igen, der hvor det er forsvarligt. Så det håber jeg, vi snart får en plan for, siger Hans Østergaard.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce