Annonce
Nordtyskland

Borgmester i Harrislee: Lukning af grænse har katastrofale følger

Mandag eftermiddag var parkeringspladsen ved grænsebutikkerne i Süderlügum gabende tom. Foto: Carlo Jolly.
Annonce
Annonce

KONTROL

HARRISLEE: Nøjagtig to biler står der mandag eftermiddag på den store parkeringsplads ved Fleggaard og Fakta mellem Süderlügum og Böglum. Lidt mere livligt er der hos Scandinavian Park i Handewitt, hvor en enkelt kunde skubber drikkevarer hen til sin bil.

Ingen grænsebutikker vil udtale sig om deres aktuelle, økonomiske situation. Men mange medarbejdere er hjemsendt med delvis lønkompensation fra staten.

Særligt svær er situationen i Harrislee, hvor de store grænsebutikker som blandt andre Poetzsch, Otto Duborg og Fleggaard holder til. Her har den ellers stærkt frekventerede grænseovergang til Padborg været totalt blokeret siden midten af marts.

- Lukningen af grænsen har katastrofale følger. Der er næsten ingen omsætning mere. Det rammer ikke kun forretningerne men også deres hjemkommuner, siger Martin Ellermann, der er borgmester i Harrislee.

Normalt betaler grænsebutikkerne næsten ti millioner euro om året i lokale erhvervsskatter til Harrislee Kommune. Det er markant mere end 40 procent af kommunens samlede skatteindtægter.

Martin Ellermann peger på, at smittetrykket er lavt i områderne på begge sider af grænsen. Han foreslår derfor rejsefrihed i hvert fald i Sønderjylland og Sydslesvig. Hvis danskerne af frygt for smitte fra Sverige fortsat vil holde alle grænser lukket, mener borgmesteren, at Tyskland ensidigt skal ophæve sin indrejsekontrol.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce