Annonce
Trekantområdet

Borgmester: Mærsk-plan kan blive stor for Fredericia

Borgmester Jacob Bjerregaard (S) glæder sig over, at Mærsk rykker til Taulov Dry Port. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig over, at Mærsk samler sine landaktiviteter hos Taulov Dry Port. Byggeriet for en milliard kroner kan få stor betydning for Fredericia, lyder det fra borgmesteren.

Taulov: Det er endnu et gennembrud for Taulov Dry Port, når Mærsk bygger det kommende varehus- og logistikcenter i Taulov.

Sådan lyder det fra Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S), efter nyheden om det kommende byggeri, som i første fase betyder en investering på en milliard kroner fra pensionskassen PFA.

- Vi har en ambition om at være en af landets absolut førende erhvervskommuner, og det begynder at bære frugt. Flere og flere virksomheder kommer til Fredericia og slår sig ned i kommunen. En af landets største pensionskasser, en af landets hæderkronede virksomheder laver en joint venture med vores havn. Den overordnede plan kan blive meget stor for Fredericia. Nu skal planen folde sig ud, siger Jacob Bjerregaard, som også er næstformand i det kommunalt ejede ADP.

Annonce

Arbejdspladser

Strategien er at gøre Fredericia til Danmarks absolutte logistikcentrum, og det er et stort skridt i den retning. Borgmesteren peger samtidig på, at Fredericia og ADP også baner vejen for grønnere transport, hvor de store godsmængder fra vandet kan komme ud på jernbaneskinnerne i stedet for på vejene. Det er muligt med ADP's Dry Port, som ligger få kilometer fra både havnen og motorvejen.

Det var dagbladet Børsen, som torsdag aften var ude med nyheden, og her forklarer Mærsk, at landaktiviteterne skal samles i Taulov. Borgmester Jacob Bjerregaard ser potentielle arbejdspladser i projektet.

- Nu må vi se, hvordan projektet ruller sig ud. Men hvis Mærsk, som der står i Børsen-artiklen, vil samle landaktiviteterne i Fredericia, så kan det blive meget meget stort. Så kan der blive arbejdspladser inden for lager, logistik og spedition. Men jeg ser frem til at høre mere om det, siger Jacob Bjerregaard med henvisning til et pressemøde fredag klokken 11.

Ud over PFA-investeringen på en milliard kroner i første fase af projektet kan der ifølge Børsen også blive tale om endnu flere investeringer senere - i takt med, at Mærsk tiltrækker flere kunder.

ADP-direktør: Stort potentiale

I en pressemeddelelse skriver selskaberne, at der er tale om "en af de mest innovative aftaler inden for den danske havne- og logistiksektor, som vil styrke og videreudvikle Taulov Dry Port som et af de førende europæiske trafikknudepunkter". Med transportløsninger tæt på skib, jernbane og lastbiler er der desuden tale om bæredygtige løsninger.

- Vores kunder vil mærke værdien i partnerskabet, fordi vi kommer til at gå i markedet med konkurrencedygtige og skalerbare løsninger inden for lagerfaciliteter og ”last-mile” distributionsløsninger. Der ligger et meget stort potentiale i udviklingen af løsninger, der kombinerer transport via søvejen og jernbanen, og vi ønsker at gå forrest i markedet med multimodale transportløsninger, der støtter den grønne omstilling, siger ADP's administrerende direktør Rune D. Rasmussen i pressemeddelelsen.

Mærsk styrker forretningen

Taulov Dry Port ejer cirka 900.000 kvadratmeter grundareal til logistik. Vincent Clerc, som sidder i Mærsks topledelse og har ansvar for salg og drift, udtaler følgende:

- Alle vores kunder, som vi fragter containere for, har behov for løsninger ikke blot til vands, men også på land i havnen og videre derfra til et varehus. Vores ambition er at styrke vores forretning inden for logistik, således at vi kan tilbyde kunderne integrerede end-to-end løsninger og derved tage en del af kompleksiteten ud af logistikkæden. Partnerskabet med Taulov Dry Port om et nyt dansk lager- og logistikhus er et vigtigt led for, at vi kan lykkes med den ambition, siger Vincent Clerc i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce