Annonce
Ringkøbing-Skjern

Borgmester med i stor appel: Støt de aviser, der holder os i ørerne

Borgmester Hans Østergaard har haft coronakrisen inde på livet, idet han i en periode var i selvvalgt karantæne; her deltager han på Skype i et pressemøde på kommunen i sidste uge. Han opfordrer nu til, at man støtter den coronaramte lokale og regionale presse. Foto Poul Osmundsen.
Hans Østergaard (V) er blandt de mange borgmestre i Jysk Fynske Mediers udgivelsesområde, der er gået sammen om at opfordre borgere og erhvervsliv til at bakke op om de lokale medier. Grunden er, at medierne er hårdt ramt af faldende indtægter under corona-krisen.
Annonce

RINGKØBING-SKJERN: - Bak op om de lokale medier!

Sådan lyder det fra borgmester Hans Østergaard (V), der står som medunderskriver på en opfordring til at støtte "dem, der holder os i ørerne hver dag". Opfordringen er i dag indrykket som en annonce i alle Jysk Fynske Mediers aviser, herunder Dagbladet.

Underskriverne er en lang række jysk-fynske borgmestre. De udtrykker frygt for, at demokratiet vil lide skade, hvis de lokale og regionale medier bringes i fare på grund af corona-krisen.

Borgmestrene opfordrer til, at privatpersoner, lokale handlende og virksomheder tegner abonnementer og indrykker annoncer for at støtte lokalmedierne, der er blevet hårdt ramt på indtægterne af krisen.

Set med Hans Østergaards briller er det overordentligt vigtigt at støtte lokalmedierne.

- De er nødvendige for det lokale demokrati, fastslår han.

- Fra den stol, hvor jeg sidder, kan jeg se, at vi har behov for medierne for at få vore budskaber ud, men også for, at de lokale journalister holder øje med, hvordan vi gebærder os, og hvilke tiltag, vi kommer med.

Hans Østergaard understreger, at set med hans øjne har han og kommunen et godt forhold til de lokale medier.

- Selvfølgelig kan der være tilfælde, hvor jeg mener, at der gik den eller den journalist til stregen. Men generelt har vi et godt og respektfuldt indbyrdes forhold, siger han.

Borgmesteren understreger, at det jo netop er mediernes opgave at kigge politikerne over skuldrene og at være med til at skabe grundlaget for den lokale debat.

Vi har behov for medierne for at få vore budskaber ud, men også for, at de lokale journalister holder øje med, hvordan vi gebærder os.

Hans Østergaard (V), borgmester

Annonce

Håber på opbakning

Borgmester Hans Østergaard har selv haft corona-epidemien inde på livet.

For 10 dage siden valgte han at gå i fem dages selvvalgt karantæne, da han kom hjem fra en skiferie i Østrig. Den karantæne er udløbet, men i mellemtiden har borgmesteren valgt at arbejde mest muligt hjemme fra Ådraget i Spjald for at yde sit bidrag til at få brudt epidemiens smittekæder.

Derfor har han også god forståelse for, at økonomien for en lang række virksomheder - også de lokale og regionale medier - er blevet ramt benhårdt af krisen, når folk tvinges til at blive hjemme, og når handelsomsætningen styrtdykker på grund af faldende annoncering.

- Jeg håber - og tror også på - at der vil komme hjælp fra statsligt hold til medierne ligesom til andre hårdt ramte brancher, så de kan imødegå den ekstraordinære udfordring, de står over for, siger han.

Men samtidig opfordrer han altså også - sammen med sine borgmesterkollegaer - folk til at bakke op om medierne ved at abonnere på dem og tegne annoncer.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce