Annonce
Trekantområdet

Borgmester med opfordring til borgere og virksomheder: Bak op om de lokale medier

En række jyske og fynske borgmestre opfordrer borgerne til at bakke op om de lokale medier ved at tegne abonnement og lægge sine annoncekroner lokalt. Således også Jacob Bjerregaard (S), borgmester i Fredericia Kommune. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
En række danske borgmestre kommer med en opfordring til at bakke op om lokale medier med annoncekroner og abonnementer. De lokale og regionale medier mister i øjeblikket mange penge under coronakrisen.

Fredericia: Corona-krisen har mange konsekvenser. Mange danskere holder sig hjemme for at stoppe smittespredningen, og det påvirker mange lokale butikker og virksomheder, som mister omsætning.

De bruger derfor færre penge på annoncering, og det mærker især regionale og lokale medier - også Fredericia Dagblad og Elbobladet. Alligevel har aviserne besluttet, at alle artikler om corona-krisen er gratis for læserne på frdb.dk.

Nu kommer en række danske borgmestre med en opfordring til borgere og virksomheder: Støt dem, der holder os i ørerne hver dag.

En af dem er borgmester i Fredericia Kommune Jacob Bjerregaard (S), som minder om, at lokale medier er med til at formidle vigtige informationer ud til fredericianerne.

- Ligesom vi opfordrer borgerne til at handle lokalt og holde hånden under virksomhederne, er det vigtigt at holde hånden under de lokale medier, siger han.

Annonce

Ligesom vi opfordrer borgerne til at handle lokalt og holde hånden under virksomhederne, er det vigtigt at holde hånden under de lokale medier.

Jacob Bjerregaard (S), borgmester

Finansierer journalistik til borgerne

Derfor er han enig i borgmestrenes opfordring til borgerne om at tegne et abonnement og til virksomhederne om at lægge sine annoncekroner hos de lokale medier og købe abonnementer til de ansatte, så de kan følge med i byens udvikling og understøtte demokratiet og sammenhængskraften i lokalsamfundet.

- I og med at multinationale koncerner trækker mange kroner ud af Danmark, er det vigtigt, virksomhederne lægger deres kroner lokalt. Det er med til at finansiere journalistik til borgerne, minder borgmesteren om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce