Annonce
Aabenraa

Borgmester: Næstformænd skal tage større ansvar

Borgmester Thomas Andresen (V) forventer, at næstformændene i de politiske udvalg bliver mere synlige. Arkivfoto: Jacob Schultz

Som noget nyt får næstformændene i udvalgene et ekstra vederlag, og det skal kunne ses, er Thomas Andresens (V) forventning.

Aabenraa: Det gjorde det lettere at nå til enighed partierne imellem. Det er borgmester Thomas Andresen (V) ikke i tvivl om.

Det var dog ikke derfor, at han i sit oplæg til en konstitueringsaftale for det nye byråd foreslog, at næstformændene i de politiske udvalg fremover skulle honoreres med 50.000 kroner årligt ud over de knap 30.000 kroner, et menigt udvalgsmedlem får.

- Jeg har kigget meget på teknik- og miljøudvalget, hvor jeg har kunnet se, hvor meget Kurt Andresen (SP) har arbejdet som næstformand uden at få noget ekstra for det, forklarer Thomas Andresen, der vil lade det være op til det enkelte udvalg, hvordan opgaverne fordeles, men overordnet forventer han, at alle næstformænd fremover tager et større ansvar på sig.

Formænd må til at dele

- Man kunne eksempelvis forestille sig, at næstformanden i børne- og uddannelsesudvalget tog sig af et særområde. Det kunne være specialbørn eller dagtilbud, hvor man så tog sig af institutionsbesøg og håndering af høringsmøder, siger borgmesteren, der på den måde håber, at udvalgene kan være endnu mere om sig.

Han er ikke nervøs for, at nogen af formændene vil holde alle opgaver hos sig selv, selv om næstformanden i de fleste udvalg hører til på den politisk modsatte fløj.

- Jeg synes, arbejdet i udvalgene har fungeret rigtigt godt, og man skal huske på, at alle syv partier denne gang er med konstitueringsaftalen, understreger borgmesteren.

Det nyindførte vederlag er i øvrigt ikke ekstra penge, men penge taget fra honoraret til udvalgsformændene. I denne byrådsperiode har det været 22 procent af borgmesterens løn, men fremover vil det være fordelt med 17 procent til formændene og 5 procent til næstformændene.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

37-årig fængslet: Mistænkes for at true kvinde på livet under bevæbnet voldtægtsforsøg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Sidste skoledag kørte helt af sporet: Fire elever overfaldt 15-årig kammerat med knytnæveslag og skole advarer om nåle i karameller

Sønderborg For abonnenter

Arkæologer har gjort fund i superliga-klassen: Stormandshus fra bronzealderen er dukket op på Als

Sydjylland

Rovfuglene kommer: Kvinde hakket i hovedet

Esbjerg

Mand slog 18-årig i hovedet med baseballbat midt på gågaden: Politiet indledte intensiv jagt

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Sønderborg

Stort drama ved gylletank: Mand var kortvarigt bevidstløs

Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv

Stor virksomhed med 130 medarbejdere i Kolding er solgt til rival for milliarder

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

EfB

EfB siger farvel til otte spillere

Navne For abonnenter

I mange år mærkede tidligere folketingsmedlem ikke efter, når kroppen sagde fra: Nu har Marlene og familien sat forbruget kraftigt ned og taget en stor beslutning

Esbjerg

Alt var tilladt - se vild billedserie og video fra folkeskolernes sidste skoledag: De unge gav den gas i Gryden

Annonce