Annonce
Sønderborg

Borgmester om ghettokritik: - De vil blot sabotere arbejdet, da der er gået valgkamp i det

Borgmester Erik Lauritzen (S) og formand for Sønderborg Andelsboligforening Vivian Engelbredt vil søge en dispensation, som skal sikre at færre end 60 procent af boligerne skal rives ned i Nørager og på Søstjernevej, der bliver betegnet som en hård ghetto. Foto: Katrine Stampe
Venstre og Dansk Folkeparti mener, at planen om at lave ungdomsboliger i ghettoområde er et forsøg fra borgmesterens side på at dække over modet til at handle.

Sønderborg: Borgmester Erik Lauritzen er ikke kun skuffet, men også dybt frustreret over, at Dansk Folkeparti og Venstre har trukket deres opbakning til ghettoplanen.

Og det er ikke blevet bedre af, at de to blå partier fredag beskyldte ham for at have kastet håndklædet i ringen, fordi han og Sønderborg Andelsboligforening (SAB) vil omdanne en række af lejlighederne i området til ungdomsboliger i stedet for at jævne dem med jorden.

Det er ellers et krav, efter at boligområdet i december røg på den hårde ghettoliste.

Annonce

- Det er så frustrerende at arbejde et halvt år med en ansøgning om dispensation fra kravene, som alle har stemt for, også vælger Venstre og Dansk Folkeparti nu at være imod. De vil blot sabotere arbejdet, da der er gået valgkamp i det for dem. Jeg må acceptere, at de vil være på tværs fra nu af i alt. Det er trist, når vi hidtil har haft et godt samarbejde, siger Erik Lauritzen.

Han påpeger også, at et flertal i økonomiudvalget har nikket ja til, at der skal rives fire af ti boliger ned i den hårde ghetto i Nørager samt Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej og Konkylievej - og ikke som regeringens ghettoplan siger, seks af ti boliger.

Nægter snyd

Borgmesteren er samtidig træt af, at Venstre og Dansk Folkeparti ifølge ham forsøger at tegne et billede af, at han hverken vil samarbejde eller tage boligområdets udfordringer alvorlige.

Stefan Lydal fra Dansk Folkeparti er en af afsenderne på kritikken, som blandet går på, at borgmesteren efter hans mening ikke vil erkende, at Sønderborg står med en hård ghetto, fordi socialdemokraterne i Sønderborg Kommune ikke har villet være med til at stille krav, sikre tryghed og få folk i arbejde

Hertil svarer Erik Lauritzen:

- Vi har arbejdet med en helhedsplan længe i området, som andre har valgt at klassificere som en ghetto. Mange er kommet i arbejde, kriminaliteten er utrolig lav, og beboerne melder til os, at de føler sig trygge i området. Intet håndklæde bliver kastet i ringen. Tværtimod arbejder vi videre, siger han.

Ghettoplanen

I dispensationsansøgningen beskrives de indsatser, som Sønderborg Kommune og SAB sammen vil arbejde med for at sikre, at Nørager samt Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej og Konkylievej omdannes til et velfungerede boligområde. Nogle af punkterne er:

  • Fortsat udvikling og implementering af beskæftigelsesrettede indsatser i boligområdet
  • Fysisk omdannelse af området med fokus at skabe et blandet boligområde – herunder nedbringelse af andelen af almene familieboliger til 60 pct. i 2030
  • Øget integration af boligområdet i det omkringliggende byområde med fokus på blandt andet forbindelser omkring og igennem området.
  • Plan for flytning af beboere og monitorering af udviklingen i boligområderne i Sønderborg by.

De to borgerlige partier er ikke imod, at der skal bygges flere ungdomsboliger i Sønderborg, men efter deres mening, skal de ikke ligge i Nørager eller på Søstjernevej. Ifølge dem vil det ikke styrke integrationen.

Løsningen kalder de også for teknisk boligsnyd, hvilket, Erik Lauritzen mener, er helt forfejlet.

- Det har intet med snyd at gøre, men er en helt accepteret måde at omdanne et boligområde på, da ungdomsboliger kun kan indtages af netop unge, siger han.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Tønder på skrump: Befolkningstallet rasler ned og det er Tønders egen skyld, mener ansvarlig politiker

Annonce