Annonce
Varde

Borgmester om kæmpe smitteudbrud: Det er nogle voldsomme tal

De ansatte på Sydvestjysk Pelscenter er testet om. Arkivfoto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Varde: I forbindelse med større smitteudbrud som det på Sydvestjysk Pelscenter i Varde, så involveres Varde Kommune. Mindst 80 sæsonarbejdere fra Letland og Litauen er smittet med covid-19.

Ifølge borgmester Erik Buhl (V) i Varde Kommune skulle der faktisk være tale om 88 smittede ud af 92. Og det er kun de personer, for hvem testresultatet er tjekket igen. Der arbejder i alt 190 på Sydvestjysk Pelscenter, som blev testet igen mandag.

- Det er nogle voldsomme tal. Vi har også en kontrolforpligtelse og har tjekket, om de bor forsvarligt, siger Erik Buhl.

Annonce

De fire, som ikke er smittet, har Varde Kommune fundet en bolig til, mens de 88 andre er isoleret i de sommerhuse, som de bor i under arbejdsopholdet på Sydvestjysk Pelscenter. Pelssæsonen varer fra 7. november og til midten af december.

Erik Buhl fortæller, at kommunen er i løbende dialog med myndighederne. Han ønsker alt det bedste for de smittede og håber, de snart er raske igen.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed har den ikke nogen oplysninger om smittekilden. Eventuelt om de ansatte er smittet fra de døde mink.

Styrelsen for Patientsikkerhed laver smittesporing baseret på interviews, mens det er Statens Serum Institut, som undersøger kilden til covid-19, og om den er sprunget fra mink over til mennesker. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Statens Serums Institut.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Med lov skal land bygges - eller hvad?

Annonce