Annonce
Varde

Borgmester om kludder i tal i udligningsreform: - Det her virker som et lotterispil

Det kommunale udligningssystem overfører store beløb fra den ene til den anden kommune. Arkivfoto: Michael Bager
Der var fejl i baggrunden for de tal, som regeringen præsenterede for et par uger siden. Hvis det udspil går igennem i sin nuværende form, så vil Varde Kommune tabe svimlende 40 millioner kroner.
Annonce

Varde: For et par uger siden så det ud til, at Varde Kommune stod til at miste en million kroner, hvis et udligningsforslag, som regeringen har fremlagt, går igennem. Det vil sige, at udspillet oprindeligt så ud til at være ret neutralt i forhold til Varde Kommunes økonomi.

Men nu viser det sig, at baggrunden for de tal, der blev fremlagt, var forkerte.

Det medgiver social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) ifølge mediet NB Økonomi.

Hvis regeringens udspil vedtages, så vil Varde Kommune ikke bare miste én million kroner, men derimod næsten 40 millioner kroner. Helt præcist 38,6 millioner kroner.

Annonce

Borgmester har svært ved at finde hoved og hale

- Det her virker som et lotterispil, siger borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl Nielsen (V) om de tal, der virkelig vil få det til at se sort ud i Varde Kommune.

Erik Buhl Nielsen lægger ikke skjul på, at det er svært at finde hoved og hale i udligningsudspillet, nu da de nye tal er kommet frem.

- Hvis det bliver vedtaget, så må Varde Kommune enten iværksætte en meget omfattende sparerunde, eller også må vi sætte kommuneskatten op, siger Erik Buhl Nielsen.

Han håber og tror, at der så mange uklarheder, og at der er kludret så meget i det nuværende udspil, at det ikke bliver vedtaget i sin nuværende form.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Det skal nok gå gutter

Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce