Annonce
Sønderborg

Borgmester om krise i den røde blok: Jeg ærgrer mig - men så er det heller ikke værre

Borgmester Erik Lauritzen (S) nedtoner den krise, der er mellem S og SF som følge af Jan Prokopek Jensens debatindlæg. Foto: Claus Thorsted
Borgmester Erik Lauritzen (S) nedtoner "læserbrevs-sagen", hvor S-profil Prokopek har advaret vælgerne mod at stemme på SF, fordi de for 12 år siden gik med i en borgerlige-tværpolitisk regering i Sønderborg.

Sønderborg: Borgmester Erik Lauritzen (S) tager ikke afstand fra sin partifælle - tidligere borgmester Jan Prokopek Jensen - der i et debatindlæg har advaret vælgerne mod at stemme på Socialistisk Folkeparti (SF).

SF's spidskandidat, Jørgen Jørgensen er rasende på Prokopek, som han kalder "kynisk" og en "løgner". Men selv om Erik Lauritzen nedtoner sagen, så ærgrer han sig over, at det har skabt en dårlig stemning i den røde blok så kort før valget.

Jørgen Jørgensen har bedt Erik Lauritzen offentligt tage afstand fra Prokopeks læserbrev. Det vil Erik Lauritzen ikke.

Annonce

- Jeg har jo svaret, at Jørgen har ret i, at det ikke var SF's mandater, der sikrede Fælleslisten og Aase Nyegaard borgmesterposten. Men det er jo heller ikke det, Jan har skrevet, siger borgmesteren.

- Men sådan opfatter Jørgen Jørgensen det jo i hvert fald?

- Ja, eller også vil han opfatte det sådan. Men jeg er glad for, han melder så klart ud, hvem han vil støtte. Jeg ved godt, at der er nogen, som gerne vil tegne et billede af, at Jørgen og mig ikke kan sammen. Men vi har det godt sammen, siger Erik Lauritzen.

Ærgrer mig da

- Blev der bandet og svovlet på borgmesterkontoret, da du så Prokopeks debatindlæg?

- Nej, for sådan er jeg jo ikke. Jeg går ikke og bander, men jeg er da ærgerlig over, at de nu bringer en 12 år gammel historie op. Jeg kan virkelig ikke bruge meget energi på, hvordan Aase Nyegaard blev borgmester for 12 år siden, sige Erik Lauritzen.

Jeg kan virkelig ikke bruge meget energi på, hvordan Aase Nyegaard blev borgmester for 12 år siden.

Erik Lauritzen (S), borgmester

- Men det er jo det, Prokopeks læserbrev handler om - og det er vel ikke optimalt så kort tid før valget?

- Det er klart. Jeg ville nok heller ikke selv have skrevet sådan et debatindlæg, og jeg forstår heller ikke, at de begge bruger så hårde ord, som de gør. Men vi er jo forskellige mennesker, og sådan er det. Som sagt: Jeg ærgrer mig da, men så er det heller ikke værre, siger Erik Lauritzen.

Annonce

Kan det ske igen

Jan Prokopek Jensen er stadig aktiv toppolitiker for Socialdemokratiet, og han har i sit debatindlæg advaret vælgerne mod at stemme på SF. Fordi det kan koste stemmespild på rød stue, og i sidste ende koste en borgmesterpost til Erik Lauritzen.

Men Prokopek bringer også en 12 år gammel sag op fra kommunalvalget i 2009, da SF og Jørgen Jørgensen gik med i den borgerlige koalition med Aase Nyegaard som borgmester.

"SF kom ind, og indgik i et flertal, der sikrede valget af Fælleslistens kandidat som ny borgmester. Kan det ske igen?" Skriver Jan Prokopek i et debatindlæg.

SF gik i 2009 først med i Nyegaards flertalsgruppe efter de borgerlige alene kunne tælle til 16. SF fik to formandsposter.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Fængsel og advarsel om udvisning: Ung fyr dømt i sag med mange anklager

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Esbjerg For abonnenter

Eksperter anbefalede specialklasse til Wibekes søn - alligevel endte han i en almindelig folkeskoleklasse: - De kunne ligeså godt have sat ham i et bur

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Vejen

Stjal værktøj for tusindvis af kroner: Tyven kom ind via arbejdsrum

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Nej tak til fjernvarmepligt

Esbjerg

Willi valgt som ny formand for lokalråd: At arbejde med Esbjerg Kommune er ikke det tempo, jeg har været vant til

Kolding

28-årigt pengeæsel fik overført knap 140.000 fra kviklån i anden persons navn

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Vejen

Tyv efterlod sig blodspor: Knust rude gav blod på håndtag og gulvet

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Billund

Blev vækket af et brag: Beboer stod ansigt til ansigt med indbrudstyv

Annonce