Annonce
forside

Borgmester om lokalpoliti-sag: Vi har gjort, hvad vi kunne

Borgmester Iver Enevoldsen (V) undrer sig over, at hans politiske kolleger ikke har spurgt ham om, hvad det er gjort i sagen om ændringer i lokalpolitiet. Arkivfoto

Iver Enevoldsen undrer sig over kritikken af den politiske indsats i forbindelse med ændringer i lokalpolitiet. - Vi har reageret, men man får det ikke altid, som man ønsker sig, siger han.

Ringkøbing-Skjern: Det er helt skævt, når politimand og KD-byrådsmedlem i gårsdagens avis retter en sønderlemmende kritik af den manglende politiske handling i sagen om ændringerne i strukturen hos lokalpolitiet i Ringkøbing.

Bedre bliver det ikke, at de to borgmesterkandidater Hans Østergaard (V) og Søren Elbæk (S) bakker op og fastslår, at man lokalpolitisk har sovet i timen. Det mener borgmester Iver Enevoldsen (V).

- Det passer simpelthen ikke, at vi ikke har gjort noget. Jeg har sammen med kommunaldirektøren haft flere møder med politiledelsen, hvor vi for eksempel har argumenteret for at fastholde landbetjentene. At man op til et valg forfalder til en populistisk holdning og siger, at der ikke er sket noget, er ikke rimeligt, siger borgmesteren, der undrer sig over, at hans byrådskolleger ikke har spurgt ham om, hvad der lokalt er blevet gjort.

Borgmesteren understreger, at en kommune ikke kan tvinge politiet til at træffe andre beslutninger.

- I sidste ende er det politiets afgørelse. Det må vi have respekt for. Vi kan ikke altid få det, som vi gerne vil. Vi kan fremføre vores synspunkter og fremhæve den bekymring, vi har, og det har vi gjort på flere møder, siger Iver Enevoldsen.

Han forstår ikke, at Jens Erik Damgaard i forbindelse med sin kritik går ud med sit bud på, hvad der skal ske i fremtiden.

- Jeg synes, det skaber unødig utryghed, at Jens Erik Damgaard går ud og gætter på, hvad der kan ske med den fremtidige døgnbemanding. Det synes jeg ikke er i orden, siger Iver Enevoldsen.

Men er du slet ikke bekymret for, at det borgernære politi er blevet slanket?

- Som sagt har vi overfor politiledelsen gjort opmærksom på vores synspunkter. Vi ville gerne have beholdt landbetjentene. Men helt grundlæggende er jeg helt tryg ved den politibetjening, vi har i Ringkøbing-Skjern, siger borgmesteren.

Borgmesterens udlægning gør Jens Erik Damgaard vred.

- Jeg er lodret uenig. Der er ikke gjort nok og jeg er ærgerlig over, at han ikke kan se, hvilke konsekvenser det har fået for det lokale politiarbejde. Jeg må udlægge det sådan, at borgmesteren tror mere på politiledelsen end på os, der sidder med fingrene i tingene til dagligt. Det er sørgeligt, siger politimanden og byrådsmedlemmet.

Annonce
 
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Kolding

Se video: Hør Danfoss-par fortælle om lukningen og planer for fremtiden

Annonce