Annonce
Aabenraa

Borgmester om Tietje-frifindelse: Det er en kæmpe lettelse

Borgmesteren i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, kalder det for en kæmpe lettelse, at Philip Tietje er blevet frikendt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Både Venstre i Aabenraa og Tønder er lettede over, at Philip Tietje er blevet frifundet i en sag om falske profiler på Facebook.

Aabenraa: Da JydskeVestkysten torsdag fangede Aabenraa Kommunes borgmester over telefonen, var han endnu ikke blevet informeret om, at hans partikollega i byrådet, Philip Tietje (V), en time forinden var blevet frikendt for at have lavet en falsk profil på Facebook.

- Det var godt, og jeg er lettet og glad. Det er en kæmpe lettelse. Det har været en hård sag for Philip Tietje og familien, siger Thomas Andresen (V).

Det er den tidligere byrådspolitiker i Aabenraa Kommune, Kaare Solhøj Dahle, der i en civilretlig sag havde beskyldt Philip Tietje for chikane via falske Facebook-profiler. Det blev afvist af retten. Nu håber borgmesteren, at sidste punktum er sat i sagen.

- Sagen har hængt som en skygge, selv om den ikke har påvirket det daglige arbejde i byrådet. Men nu håber jeg, den for alvor er lukket. Den har trukket for mange negative overskrifter, siger Thomas Andresen.

Annonce
Sagen har hængt som en skygge, selv om den ikke har påvirket det daglige arbejde i byrådet.

Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune

Også glæde i Tønder

Frifindelsen af Philip Tietje vækker ikke kun begejstring hos Venstre i Aabenraa. Ved folketingsvalget i begyndelsen af juni i år var Philip Tietje nemlig kandidat for Venstre i Tønder-kredsen, og her har sagen også været alt andet end behagelig.

- Vi havde drøftet alle scenarier igennem, for i en retssag kan man jo aldrig vide sig sikker. Jeg har nu aldrig været i tvivl om, at Philip Tietje var uskyldig. Havde vi været i tvivl, ville vi ikke have kunnet gå helhjertet ind i valgkampen, siger Peter Thysen, der er formand for kredsbestyrelsen for Venstre i Tønder Kommune.

Venstre i Tønder havde dog klart foretrukket, at sagen var blevet afgjort inden folketingsvalget.

- Vi ville gerne have haft sagen afgjort inden valget. Den har hængt som en skygge i baggrunden, og det værste, der kunne være sket, var, at Philip Tietje var blevet fundet skyldig under valgkampen. Så var han ifølge partiets regler have været tvunget til at trække sig, siger Peter Thysen, der trods alt nu kan ånde lettet op.

- Frifindelsen er en kæmpe lettelse både for Philip Tietje og for os, siger Peter Thysen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce