x
Annonce
Aabenraa

Borgmester om Tietje-frifindelse: Det er en kæmpe lettelse

Borgmesteren i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, kalder det for en kæmpe lettelse, at Philip Tietje er blevet frikendt. Arkivfoto: Claus Thorsted
Både Venstre i Aabenraa og Tønder er lettede over, at Philip Tietje er blevet frifundet i en sag om falske profiler på Facebook.

Aabenraa: Da JydskeVestkysten torsdag fangede Aabenraa Kommunes borgmester over telefonen, var han endnu ikke blevet informeret om, at hans partikollega i byrådet, Philip Tietje (V), en time forinden var blevet frikendt for at have lavet en falsk profil på Facebook.

- Det var godt, og jeg er lettet og glad. Det er en kæmpe lettelse. Det har været en hård sag for Philip Tietje og familien, siger Thomas Andresen (V).

Det er den tidligere byrådspolitiker i Aabenraa Kommune, Kaare Solhøj Dahle, der i en civilretlig sag havde beskyldt Philip Tietje for chikane via falske Facebook-profiler. Det blev afvist af retten. Nu håber borgmesteren, at sidste punktum er sat i sagen.

- Sagen har hængt som en skygge, selv om den ikke har påvirket det daglige arbejde i byrådet. Men nu håber jeg, den for alvor er lukket. Den har trukket for mange negative overskrifter, siger Thomas Andresen.

Annonce
Sagen har hængt som en skygge, selv om den ikke har påvirket det daglige arbejde i byrådet.

Thomas Andresen, borgmester i Aabenraa Kommune

Også glæde i Tønder

Frifindelsen af Philip Tietje vækker ikke kun begejstring hos Venstre i Aabenraa. Ved folketingsvalget i begyndelsen af juni i år var Philip Tietje nemlig kandidat for Venstre i Tønder-kredsen, og her har sagen også været alt andet end behagelig.

- Vi havde drøftet alle scenarier igennem, for i en retssag kan man jo aldrig vide sig sikker. Jeg har nu aldrig været i tvivl om, at Philip Tietje var uskyldig. Havde vi været i tvivl, ville vi ikke have kunnet gå helhjertet ind i valgkampen, siger Peter Thysen, der er formand for kredsbestyrelsen for Venstre i Tønder Kommune.

Venstre i Tønder havde dog klart foretrukket, at sagen var blevet afgjort inden folketingsvalget.

- Vi ville gerne have haft sagen afgjort inden valget. Den har hængt som en skygge i baggrunden, og det værste, der kunne være sket, var, at Philip Tietje var blevet fundet skyldig under valgkampen. Så var han ifølge partiets regler have været tvunget til at trække sig, siger Peter Thysen, der trods alt nu kan ånde lettet op.

- Frifindelsen er en kæmpe lettelse både for Philip Tietje og for os, siger Peter Thysen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fyrrum udbrændte

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce