Annonce
Esbjerg

Borgmester: Hverken Ribe eller Esbjerg er valgt som turismecentrum

Det er blandt andre en frivillig turistguide fra Ribe, der kritiserer, at en nye chef for tusimesamarbejdet på papiret har fået tjenestested i Esbjerg. Det vil skade forholdet de frivillige turistguider og turist-chefen, hvis det bliver virkelighed, mener hun. Arkivfoto: Christina Morbech
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), slår fast, at der på ingen måde er taget beslutning om at flytte eller gøre turistkontoret i Ribe ubemandet, som det er i Esbjerg. Det er op til Destination Vadehavskysten, et nyt turismesamarbejde mellem Fanø og Esbjerg Kommune, at afgøre det.

Ribe: Hele præmissen for kritikken er forkert.

Det siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), efter at frivillige, som er tilknyttet turistkontoret i Ribe som guider, har udtrykt bekymring for, at ledelse og ansatte på kontoret i Ribe flytter til Esbjerg.

- Hele præmissen er forkert. For der er slet ikke truffet nogen beslutning om at flytte, lukke eller gøre noget som helst turistkontor i Ribe eller andre steder ubemandet. Det har aldrig været på tale. Det er en misforståelse, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Corona-udsættelse

Det er Destination Vadehavskysten, et nyt turismesamarbejde mellem Fanø og Esbjerg Kommune, der skal styre turismesamarbejdet mellem Esbjerg, Ribe og Fanø fremover. Men den nye organisation har på grund af corona ikke haft mulighed for at træde sammen og afholde generalforsamling og tage beslutninger om, hvor eksempelvis den nye destinationschef skal sidde, selv om han er blevet ansat.

- Der skulle have været afholdt generalforsamling i november, men det er udskudt til sidst i april. Men det er først, når den nye bestyrelse er sammensat, at der tages beslutninger om indretningen af turismesamarbejdet, forklarer Jesper Frost Rasmussen.

Men trods corona har turisme-erhvervene behov for, at der bliver taget beslutninger på turismeområdet, så der har i det nye år været nedsat et forberedelsesudvalg, bestående af interessenter fra Esbjerg kommune og Fanø Kommune. Men forberedelsesudvalget har kun truffet foreløbige beslutninger, som skal konfirmeres af en kommende, valgt bestyrelse, slår Jesper Frost fast.

Annonce

Ansættelsesbrev

Hele misforståelsen om Ribe-kontoret opstår, mener Jesper Frost Rasmussen, fordi den kommende destinationschef har fået et ansættelsespapir med en adresse i Skolegade i Esbjerg. Forberedelsesudvalget valgte Skolegade i Esbjerg, fordi her var lokaler, som var gratis at låne af kommunen, men det er ikke et udtryk for, at han nødvendigvis skal sidde i Esbjerg.

- Jeg håber da, at en turistchef vil være ude, hvor turisterne er. Det er jo det, der er meningen. Han skal vel ikke bare sidde på et kontor, siger Jesper Frost.

Han har i det hele taget svært ved at forestille sig en situation, hvor Ribe er uden bemandet turistkontor.

- Ja, det ser jeg ikke lige. Men naturligvis skal man passe på med at udstede garantier, og vi ved jo også, at turister i dag bruger turistkontorer mindre, fordi de er blevet digitale. Men i Ribe ligger det som en naturlig del af midtbyen. Det er overhovedet ikke på tale at lukke noget her, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce