Annonce
Esbjerg

Borgmester: Hverken Ribe eller Esbjerg er valgt som turismecentrum

Det er blandt andre en frivillig turistguide fra Ribe, der kritiserer, at en nye chef for tusimesamarbejdet på papiret har fået tjenestested i Esbjerg. Det vil skade forholdet de frivillige turistguider og turist-chefen, hvis det bliver virkelighed, mener hun. Arkivfoto: Christina Morbech
Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), slår fast, at der på ingen måde er taget beslutning om at flytte eller gøre turistkontoret i Ribe ubemandet, som det er i Esbjerg. Det er op til Destination Vadehavskysten, et nyt turismesamarbejde mellem Fanø og Esbjerg Kommune, at afgøre det.

Ribe: Hele præmissen for kritikken er forkert.

Det siger borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen (V), efter at frivillige, som er tilknyttet turistkontoret i Ribe som guider, har udtrykt bekymring for, at ledelse og ansatte på kontoret i Ribe flytter til Esbjerg.

- Hele præmissen er forkert. For der er slet ikke truffet nogen beslutning om at flytte, lukke eller gøre noget som helst turistkontor i Ribe eller andre steder ubemandet. Det har aldrig været på tale. Det er en misforståelse, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce

Corona-udsættelse

Det er Destination Vadehavskysten, et nyt turismesamarbejde mellem Fanø og Esbjerg Kommune, der skal styre turismesamarbejdet mellem Esbjerg, Ribe og Fanø fremover. Men den nye organisation har på grund af corona ikke haft mulighed for at træde sammen og afholde generalforsamling og tage beslutninger om, hvor eksempelvis den nye destinationschef skal sidde, selv om han er blevet ansat.

- Der skulle have været afholdt generalforsamling i november, men det er udskudt til sidst i april. Men det er først, når den nye bestyrelse er sammensat, at der tages beslutninger om indretningen af turismesamarbejdet, forklarer Jesper Frost Rasmussen.

Men trods corona har turisme-erhvervene behov for, at der bliver taget beslutninger på turismeområdet, så der har i det nye år været nedsat et forberedelsesudvalg, bestående af interessenter fra Esbjerg kommune og Fanø Kommune. Men forberedelsesudvalget har kun truffet foreløbige beslutninger, som skal konfirmeres af en kommende, valgt bestyrelse, slår Jesper Frost fast.

Annonce

Ansættelsesbrev

Hele misforståelsen om Ribe-kontoret opstår, mener Jesper Frost Rasmussen, fordi den kommende destinationschef har fået et ansættelsespapir med en adresse i Skolegade i Esbjerg. Forberedelsesudvalget valgte Skolegade i Esbjerg, fordi her var lokaler, som var gratis at låne af kommunen, men det er ikke et udtryk for, at han nødvendigvis skal sidde i Esbjerg.

- Jeg håber da, at en turistchef vil være ude, hvor turisterne er. Det er jo det, der er meningen. Han skal vel ikke bare sidde på et kontor, siger Jesper Frost.

Han har i det hele taget svært ved at forestille sig en situation, hvor Ribe er uden bemandet turistkontor.

- Ja, det ser jeg ikke lige. Men naturligvis skal man passe på med at udstede garantier, og vi ved jo også, at turister i dag bruger turistkontorer mindre, fordi de er blevet digitale. Men i Ribe ligger det som en naturlig del af midtbyen. Det er overhovedet ikke på tale at lukke noget her, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Se billederne: Kloak under lokale naturperler får strømpe på

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Livsstil

Showkamp: Stjernerne i Bramming møder helten fra Wembley og de andre Tykke Maver fra Esbjerg

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce