Annonce
Esbjerg

Borgmester opfordrer til at bakke op om julen lokalt

Der er brug for lokal opbakning i år, hvor såvel forretningsdrivende som kultur- og fritidsinstitutioner er pressede af restriktionerne, der følger med kampen mod coronavirus. Derfor opfordrer borgmesteren til at handle lokalt. Arkivfoto: Bo Maimburg
At støtte julen lokalt er den bedste julegave, Esbjerg Kommunes byer kan få. Derfor håber borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), at mange i år vælger det lokale handels- og kulturliv som centrum for julens indkøb og oplevelser. Kommunens byer har sammen med politiet sat fokus på trygheden, og aktiviteterne er tilpasset corona-retningslinjerne.

Esbjerg Kommune: Juletiden nærmer sig, og selv om coronavirus i år vender mange traditioner på hovedet, er der stadig masser af julestemning og hygge i vente i Esbjerg Kommunes byer.

Derfor opfordrer borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V) til at bakke op om julehandlen og muligheden for gode oplevelser lokalt. Det er der nemlig ekstra brug for i år, hvor såvel forretningsdrivende som kultur- og fritidsinstitutioner har været og stadig er pressede af restriktionerne, der følger med kampen mod coronavirus.

- Den bedste julegave, vi kan give vores byer, er at støtte lokalt. Jeg håber derfor, at mange vælger at købe julegaverne i de lokale butikker, og samtidig kan man jo krydre juletiden med en tur ud at spise og lade sig underholde eller udfordre af en oplevelse hos vores kultur- og fritidstilbud. Det vil gøre en stor forskel, hvis vi alle er bevidste om at løfte lokalt, siger Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse.

Annonce

Juletiden skal være tryg

Aktiviteterne i kommunens julebyer er tilpasset retningslinjerne fra de nationale myndigheder, så juletiden også i år bliver en tryg og rar oplevelse. Syd- og Sønderjyllands Politi bakker op om de forretningsdrivende, og der har på forhånd været en konstruktiv dialog for at sikre, at julestemningen går hånd i hånd med fx forsamlingsforbuddet og reglerne om afstand. Det betyder, at man som handlende selvfølgelig også skal være ekstra opmærksom, følge reglerne og tage hensyn til hinanden.

Politiet, Esbjerg Kommune og Esbjerg City var samlet til møde i sidste uge, hvor parterne gav hinanden håndslag på, at de traditionelle aktiviteter og tilbud til borgerne i perioden frem til jul og nytår sker under skarp hensyntagen til myndighedernes aktuelle regler om forsamlingsforbud og anbefalinger om at holde afstand. Her er det julebelysningen i Nørregade i Bramming. Foto: Esbjerg Byhistorisk Arkiv

- Alle parter er meget opmærksomme på, at julen bliver anderledes i år, men at det ikke må ødelægge julestemningen i bymidten. Der vil være en julemand, men vi skal naturligvis undgå, at han bliver smittet med covid-19. Og der vil være traditionelle juleaktiviteter, men det bliver uden et stort publikum på stedet, fortæller politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Annonce

Et anderledes 2020

Borgmesteren er dog overbevist om, at julestemningen vil indfinde sig trods restriktioner og ændringer.

- Julen i vores byer bliver ikke helt, som den plejer, men sådan har næsten alt i 2020 jo været anderledes, så jeg er sikker på, at vi også kan finde nye veje til julestemningen. Måske har vi særligt i år brug for at bevæge os ud og se byernes flotte julepynt, opleve hyggen og mærke juleglæden, og det kan vi sagtens, når vi tænker os om og går forandringerne i møde med respekt og godt humør, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Karin har fødderne plantet på Fanø: Nu skal hun indfri drømmene om et gammelt Fanø-hus eller et sommerhus med havudsigt

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Hun fældede Haysen: Ung kvinde arbejdede som skribent for SønderjyskE

Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce