Annonce
forside

Borgmester opfordrer udvalgsformand til at gå efter sexanklage

Syddjurs' borgmester opfordrer udvalgsformand til at trække sig efter beskyldning om at arrangere gruppesex.

Borgmester i Syddjurs Kommune, Claus Wistoft (V), opfordrer byrådsmedlem og udvalgsformand Per Zeidler til at trække sig.

Det sker, efter beskyldninger om at han har deltaget i arrangementer, hvor deltagere kan købe sig til gruppesex.

- Jeg har udsendt en pressemeddelelse, hvor jeg opfordrer Per Zeidler til at trække sig fra det politiske arbejde, siger Claus Wistoft til Ritzau.

- Det gør jeg, fordi der nu et stykke tid har rullet historier, som man kan sige er moralsk anstødelige.

Århus Stiftstidende skriver, at lokalpolitikeren mindst to gange på 14 dage har bragt unge kvinder til og fra arrangementer med gruppesex.

Tidligere har der været sager fremme i lokale medier om, at Per Zeidler har haft rod i privatøkonomien. Men det er den seneste sag, der får borgmesteren til at sige stop.

- Man må sige, at den seneste historie er så veldokumenteret omkring hans tilstedeværelse (ved sexarrangementerne, red). Selve involveringen forholder jeg mig ikke til - det må politiet gøre.

- Men det får en karakter, der er ved at være så umoralsk, at jeg skrider til at opfordre Per Zeidler til at trække sig fra sit arbejde, siger Claus Wistoft.

Ifølge Århus Stiftstidende har Zeidler været til stede ved et sexarrangement, mens der blev holdt byrådsmøde i Syddjurs.

Udvalget for familie og institutioner, som Per Zeidler er formand for, er torsdag eftermiddag indkaldt til et ekstraordinært møde for at drøfte sagen.

- Det er det, vi kan gøre i denne omgang. Så kan udvalget selv beslutte, om det bare er et orienterende møde eller et beslutningsmøde, siger borgmesteren.

Hvis Per Zeidler er arrangør af sexarrangementerne og har et økonomisk mellemværende med betalende kunder og de kvinder, der deltager, kan der være tale om rufferi. Det kan give op til fire års fængsel.

Østjyllands Politi efterforsker ifølge Århus Stiftstidende sagen.

Det er ikke lykkedes Ritzau at komme i kontakt med Per Zeidler.

Over for Århus Stiftstidende har Per Zeidler afvist, at han er arrangør eller kunde ved sexarrangementerne.

- Jamen, jeg er på besøg, lige så vel som mange andre er på besøg, siger han, da avisens udsendte reporter konfronterer ham med beskyldningerne.

Lokalpolitikeren stiller op ved kommunalvalget 21. november for listen Den Socialliberale Borgerliste.

Indtil 1. oktober var han spidskandidat for Liberal Alliance i kommunen, men forlod uden varsel partiet efter aftale med partiets landsledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Kalmar-huse reddet fra konkurs

Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Kolding

Genoptager omdiskuteret samarbejde: Konsulenter på resultatløn skal igen finde besparelser på udsatte borgere

Annonce