Annonce
Tønder

Borgmester-opfordring: Indbring højskolesagen for tilsyn

Løgumkloster Højskole. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Borgmester Henrik Frandsen (V) opfordrede torsdag aften sine politiske modstandere til at indbringe højskoleforløbet for Ankestyrelsen. Men Claus Hansen (LA), der blev bakket op af flere politikere, ville ikke svar på, om han har tænkt sig at følge borgmesterens opfordring.

TØNDER: Det var en uhørt skarp borgmester, der torsdag aften i kommunalbestyrelsens indledte debatten til dagsordnens 23. punkt med titlen "Løgumkloster Højskole - Seniorhøjskole".

For selv om borgmesteren som formand for kommunens økonomiudvalg tidligere på torsdagen med resten af økonomiudvalget - herunder Claus Hansen (LA) - havde landet en politisk aftale om at bakke en ny højskole ledt af refugiet i Løgumkloster op, så var kanterne bestemt ikke blevet slebet af.

Således indledte borgmesteren punktet med at opremse en lang række angrebspunkter, som hverken han, andre eller ikke tilstedeværende personer ville eller kunne finde sig i. Det være sig indicier, beskyldninger eller bagvaskelse - endog antydninger om noget som helst.

Borgmesterens udmelding kom efter at Claus Hansen i torsdagens udgave af JydskeVestkysten fremlagde sin version - en redegørelse - af hændelsesforløbet omkring højskolen. Men borgmesteren pointerede igen og igen under mødet i byrådssalen, at det var Claus Hansens udlægning af sagen.

- Det er et politisk partsindlæg, skrevet af en politiker valgt i Tønder Kommune, sagde borgmesteren.

Negativ opmærksomhed

Samtidig opfordrede borgmesteren Claus Hansen - ikke bare én med seks-syv gange - til at indbringe sagen for Det Kommunale Tilsyn (Ankestyrelsen, red.).

- Hvis man har modet til at gøre det, som Henrik Frandsen udtrykte det.

Ifølge borgmesteren er Claus Hansens "redegørelse" måske bragt for dagen for at lægge et røgslør ud over hans ageren i højskolesagen.

- Måske fordi du selv skiftede holdning den 5. august, sagde Frandsen, som i byrådssalen blev bakket op af partifællerne Irene Holk Lund og Daisy Dahl. Førstnævnte mente, at Claus Hansen ved at benytte sin såkaldte standsningsret, selv havde undermineret arbejdet med at få Seniorhøjskolen til at etablere sig på den konkursramte Løgumkloster Højskole.

Blandt andet efterlyste Irene Holk Lund en reaktion fra Claus Hansen i god tid. Hvorfor havde han ikke henvendt sig til forvaltningen eller kommunens direktion i stedet for at trække stikket i 11. time?

- Du taler så meget om ordentlighed. Der er ingen firmaer, der vil etablere sig, hvis de oplever så meget negativ opmærksomhed. Det, du gør, er ingen tjent med i Tønder Kommune, og det gør mig oprigtigt ked af det, sagde Holk Lund.

Annonce

Nej til indberetning

Men der var også en række lokalpolitikere, der støttede Claus Hansens "redegørelse". Han fik tak fra flere sider for sit arbejde og for at have bragt sagen frem. Det gjaldt for Anette Abildgaard Larsen (K), Jørgen Popp Petersen (SP), Thomas Ørting Jørgensen (Borgerlisten) og Peter Christensen (S). Sidstnævnte havde gerne set et mere oplyst materiale forud for en vigtig beslutning.

- Vi (politikerne, red.) skal træffe afgørelser på et oplyst grundlag. Vi kan ikke stemme om ordentlighed og oplysning, men vi kan indberette sagen til Det Kommunale Tilsyn. Lad os få det afgjort, lød opfordringen fra Peter Christensen.

Claus Hansen nægtede i byrådssalen at svare borgmesteren på, om han vil indbringe sagsforløbet til Ankestyrelsen. Til gengæld glædes han som de øvrige politikere over, at der kommer lys i vinduerne på Løgumkloster Højskole.

- Til lykke til Tønder Kommune, Løgumkloster og Mathias Knudsen (formand for Løgumkloster Refugium, red.). Det er godt, at der kommer lys i bygningen - det kan vi kun være tilfreds med, sagde Claus Hansen, der fastholder sine ord i "redegørelsen", som forud for mødet var sendt til alle medlemmer af kommunalbestyrelsen.

Selv om borgmester Henrik Frandsen igen og igen forsøgte at fremtvinge et svar fra Claus Hansen, så lykkedes det ikke. Det fik Henrik Frandsen til at konkludere, at Liberal Alliances mand ikke havde mod på at indberette sagen til Ankestyrelsen.

- Det opfatter jeg som et "nej", konstaterede borgmesteren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Efter corona og butikslukning: - Jeg kan sige dig, at vi har hænderne oppe

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Unge kastede kanonslag efter Betina og hendes børn: - Det kunne være gået helt galt

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg For abonnenter

Byens største julefrokost-arrangør undrer sig over smitteopsporingen efter udbrud: Derfor informerede vi selv

Esbjerg

Chaufførmangel, Brexit og covid-19 sender frisk fisk på skinner: Esbjerg-firma vil skære 40 procent af transporttiden

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Tønder

Fra friluftsturister til fiskefoder: Turistchef stopper

Esbjerg For abonnenter

Bygherre får gok i nødden af politikere: Beskyldes for at have bygget i ond tro og skal fjerne ulovligt opsatte kviste

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Kolding For abonnenter

Rasmus er spastiker og kæmpe håndboldfan: Det er et frirum, hvor jeg kan glemme hverdagens problemer

Sønderborg For abonnenter

70 år gammel skov er ulovlig: Træerne skal væk, men skoven får lov at overleve som krat

Varde

Blæste alkometer højt op om formiddagen: Mand med meget aldrende fødselsattest sigtet for spritkørsel

Annonce