Annonce
Varde

Borgmester ovenpå DI-mavepuster: - Jeg er skuffet

Stemningen er altid høj ved erhvervslivets nytårskur, men den gode stemning slår ikke igennem i DIs måling af erhvervsklimaet i Varde Kommune. Arkivfoto
Hverken borgmester Erik Buhl eller erhvervsdirektør Finn Erik Kristiansen havde forudset en rutsjetur ned ad bakke for det lokale erhvervsliv. Fornemmelsen var, at det gik godt - måske endda lidt bedre.
Annonce

Varde: Borgmester Erik Buhl er glad for, at han sad ned, da årets måling af erhvervsklima fra DI blev offentliggjort.

Varde røg ned fra nummer 21 til nummer 46, selvom kommunens målsætning år efter år har været en plads i top ti.

- Det er da brandærgerligt. Det havde jeg simpelthen ikke set komme. Det er virkelig ærgerligt, for jeg synes, indsatsen er stabil. Den har bare ikke været god nok, siger Erik Buhl.

Noget af det, der tæller negativt i målingen, er de kommunale sagsbehandlingstider. Det skal der gøres noget ved, og borgmesteren vil have en drøftelse i byrådet, om politikerne generelt er skarpe nok på at tænke erhvervsprofil.

Text Preview

Vi er rykket i superligaen. Så er opgaven at blive der.

Annonce

Borgmesteren kigger indad

- Det undrer mig meget, at vi i Dansk Byggeris måling for få uger siden blev nummer 12, og her bliver vi nummer 46. Men du hører mig ikke sige, at det er undersøgelsen, der er noget galt med. Jeg er skuffet, selvfølgelig er jeg det, men det nytter ikke at skyde efter andre. Vi skal kigge indad. En af de helt konkrete ting, vi vil sætte i gang, er et udvalg med folk fra erhvervslivet, politiske kredse og forvaltningen, siger borgmesteren.

ProVarde skal også være med i udvalget, og erhvervsdirektør her, Finn Erik Kristiansen, er helt på linje med borgmester Erik Buhl i sin vurdering af DI-målingen.

- Det kan vi ikke være tilfredse med, siger han.

Annonce

Uventet dyk

Er det en kæberasler?

- Det kan du godt kalde det. Jeg vil sige, hvis kigger historisk over de seneste fem år, kan vi i hvert fald slet ikke være tilfreds. Vi var nummer 12 i 2014, så blev vi nummer 27, 9, 20 og 21 – at vi denne gang ryger helt ned som nummer 46, det havde jeg ikke set komme.

Ét spørgsmål tæller en tredjedel i DIs måling. Nemlig spørgsmålet til virksomhedslederne om, hvordan de oplever kommunens generelle erhvervsvenlighed.

Dér ligger Varde i årets undersøgelse som nummer 63, mod nummer 30 sidste år.

- Det er jo sådan, de tænker, ude i virksomhederne, og det overrasker mig. Sådan havde jeg slet ikke vurderet det. Når jeg har talt med virksomheder, har det været min oplevelse, at det bevægede sig i den rigtige retning. Men vi må lægge os fladt ned og sige, det her skal bare være bedre, siger Finn Erik Kristiansen.

Annonce

Måling er pejlemærke

Behøver man tage DIs måling så tungt?

- Jeg kan stille det op på en meget enkel måde. Hvis man, når man ligger dårligt, siger, at målingen ikke kan bruges til noget, så kan man heller ikke tillægge den værdi, når man ligger godt. Man er nødt til at have samme holdning om det går godt eller dårligt. Og vi har besluttet, at vi vil ligge i top ti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce