x
Annonce
Aabenraa

Borgmester: På et eller andet tidspunkt skal den mur op at stå

Borgmesteren tror på, at der under de nuværende budgetforhandlinger findes en løsning med hensyn til Telemurens fremtid. Arkivfoto
Thomas Andresen tager med kyshånd imod forslag til, hvordan der kan findes penge til at genrejse Telemuren. Men han er fortrøstningsfuld og tror på, der findes en løsning under de aktuelle budgetforhandlinger.

Aabenraa: Folk er mere end velkommen til at byde ind med forslag til, hvordan der kan findes penge til at få Telemuren op at stå på ny.

Sådan lyder det fra borgmester Thomas Andresen (V), efter der er kommet forslag om crowdfunding, og Henning Skriver fra byggefirmaet Kraftman har tilbudt sin assistance.

- Hvis der kommer penge fra en indsamling, vil det da være alle tiders. Det kan jeg sagtens se os tage imod, siger han.

Også Henning Skrivers tilbud om at stå for opgaven bliver positivt modtaget på borgmesterkontoret.

- Det skal selvfølgelig i udbud, men hvis det er tilbuddet, så er det da noget, vi skal have kigget nærmere på, siger Thomas Andresen.

Annonce

Den skal nok lande

Han er lige som de øvrige politikere i fuld gang med budgetlægningen, og her er Telemuren også et tema. Så sent som i weekenden udtalte han, at han godt kunne forestille sig en placering ved byens nye kanonbatteri.

- Vi skal have fundet en pragmatisk løsning med hensyn til at få nogle mennesker i spil og få nogle samarbejder op at stå. Det kunne eksempelvis være Billedkunstrådet. Det her kan være anledningen til, at vi igen kigger på, om placeringen ved Arena Aabenraa nu også er den rette, siger Thomas Andresen.

Han er generelt fortrøstningsfuld.

- Jeg tror nu nok, den skal lande på begge ben. På et eller andet tidspunkt skal den mur op at stå. Hvornår og hvordan får vi afklaret i løbet af det her budgetseminar. Det er jeg sikker på, siger Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce