Annonce
Tønder

Borgmester regner med skole-tidsplanen

Skoleleder Klaus Fog, her nummer to fra venstre, er skuffet over, at man er endt så langt fra budgettet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Efter det tirsdag blev officielt, at den nye Skærbæk Skole for øjeblikket står til at blive hele 15 millioner kroner dyrere end ventet, har der været flere store spørgsmål omkring projektet. Navnligt om skolen trods ny politisk behandling fortsat kan stå klar til indvielse i maj 2020.

SKÆRBÆK: Million-byggeplanerne for den nye Skærbæk Skole er om ikke sparket til hjørne, så i hvert fald udsat for en spilafbrydelse efter tirsdagens licitation. Her kom det frem, at der samlet set skal findes cirka 15 millioner kroner mere, såfremt det planlagte byggeri af en spritny skole i Skærbæk skal blive en realitet.

Projektet, der allerede er afsat godt 90 millioner kroner til, skal med andre ord enten have tilført ekstra kapital - eller så skal der skæres til og justeres på byggeplanerne. En opgave, som nu igen skal vurderes af Tønder Kommunes forvaltning og rådgiverne på projektet.

Trods det forestående arbejde med at få korrigeret for de 15 millioner, som licitationen er løbet over budget, så er det umiddelbart noget, som borgmester Henrik Frandsen ser roligt på:

- Foreløbig holder vi planen, altså at skolen skal stå færdig i maj og være klar til indflytning i august. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, da en del afhænger af den videre proces. Nu skal forvaltningen og rådgiverne se på projektet igen, og så følger der en politisk behandling af det, siger han og konstaterer:

- Vi står i en helt ny situation efter det her blev præsenteret.

Annonce

- Foreløbig holder vi planen, altså at skolen skal stå færdig i maj og være klar til indflytning i august. Mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, da en del afhænger af den videre proces.

Henrik Frandsen, borgmester.

Hurtigt svar søges

Svaret på det nye, økonomiske mellemværende skal til gengæld falde hurtigst muligt, forsikrer borgmesteren:

- Vi får svaret indenfor en overskuelig tid - jeg vil tro, det vil tage mellem en uge og 14 dage. Uanset hvad, så skal der falde en afgørelse ret hurtigt, for de her tilbud kan ikke ligge og vente i al evighed. Vi skal videre. Jeg må også tilføje, at der selvfølgelig er en teoretisk mulighed for, at man kan droppe projektet - og i så fald er der jo ingen tidsplan at snakke om. Men såfremt projektet gennemføres, så holder vi tidsplanen, lyder det fra Henrik Frandsen.

Skuffet, men rolig

Skoleleder for Skærbæk Skole, Klaus Fog, har modtaget nyheden om den store prisstigning med en blanding af skuffelse og ophøjet ro.

Skuffelse, fordi man nu endelig var ved at nærme sig det første spadestik, men samtidigt rolig, fordi beslutningen alligevel er ude af skolelederens hænder.

- Jeg er selvfølgelig skuffet over de tal, der endte med at komme ind. Vi havde bestemt håbet, at det ville være tættere på budgettet, men byggeriet går stærkt for tiden, så vi har vist alle gået rundt med en frygt for, at det her kunne gå hen at ske, forklarer Klaus Fog.

Han mener således heller ikke, at en udskudt tidsplan vil få helt afgørende betydning for Skærbæk Skole. De eksisterende faciliteter står fortsat:

- For mig vil det ikke være afgørende, om tidsplanen bliver skudt. Det er en krævende opgave at flytte ind uanset. Derfor glæder det mig da, at borgmesteren siger, at det ser ud til at holde.

Klaus Fog glæder sig meget til opgaven med at starte den spritnye skole op. Sceneskiftet er en oplagt mulighed for at se nærmere på, hvordan Skærbæk Skole for fremtiden skal tage sig ud:

- Det er en super spændende opgave at skulle starte noget nyt op. Det er den perfekte anledning til at justere på alt fra traditioner til skolens retning - og faktisk burde mange flere skoler i min optik gøre det her. Altså at stoppe op og lige genoverveje, hvad fremtidens skole skal kunne. Det kan vi her, og det ser jeg meget frem til, afrunder han.

Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce