Annonce
Varde

Borgmester slår alarm: Drop alle unødvendige sammenkomster

Erik Buhl holder mange møder virtuelt, og han opfordrer andre til også at droppe deres unødvendige kontakter med andre mennesker. Arkivfoto: Jacob Schultz
Borgmester Erik Buhls anbefaling er, at hvis man skal til en sammenkomst i Varde Kommune, der ikke er nødvendig, så skal man kraftigt overveje at lade være. Desuden henstiller han til, at alle bliver hjemme ved blot den mindste sygdom.
Annonce

Varde Kommune: Borgmester Erik Buhl (V) tager det dybt alvorligt, at Varde Kommune nu er det sted i landet med det syvendehøjeste antal smittede, hvis man sætter det i forhold til befolkningstallet. Der er 266,3 smittede per 100.000 indbyggere, og det betyder, at 133 er blevet testet positive de seneste syv dage.

- Det er voldsomt uholdbart i længden med den her stigning, og det er tal, som vi ikke kunne forestille os i Varde Kommune, siger han.

Derfor har han en opfordring, når det gælder sociale sammenkomster:

- Hvis det ikke er nødvendigt, så prøv at lade være.

Annonce

Mange smittebærere

Han hører, at mange, der bliver testet positive, ikke har kendt til, at de var smittede. Det betyder, at han regner med, at der er mange smittebærere uden symptomer, der går rundt i kommunen i øjeblikket. Derfor opfordrer han folk til at mødes med færre mennesker. Og hvis man ikke kan eller vil følge det, så har han en anden opfordring:

- Når vi så skal afsted, så overhold de afstandsregler og krav, der måtte være, siger han.

- Når vi har så høje tal, som vi har nu, så skal vi også være opmærksomme i den lille gruppe, som vi er i. Vi skal holde bedre afstand, end vi plejer at gøre.


Det er voldsomt uholdbart i længden med den her stigning, og det er tal, som vi ikke kunne forestille os i Varde Kommune.

Borgmester Erik Buhl (V)


Han har også hørt, at der er nogle, der er blevet testet positiv, som bagefter har berettet, at de måske var lidt sløje. Det giver anledning til en anden opfordring:

- Uanset om man er syv, 17 eller 87: Er man det mindste i tvivl, om man er helt frisk, så modsat normalt bliv hjemme. Også selvom man skal passe et arbejde eller en skolegang, siger borgmesteren.

Annonce

Flest voksne bliver smittet

Da antallet af smittede begyndte at stige i Varde Kommune, var det i første omgang især børn og unge, der blev ramt. Men kommunaldirektør Mogens Pedersen fortæller, at der nu er flest smittede i aldersgruppen 40-60 år.

- Det betyder ikke, at der ikke længere er børn og unge, der bliver smittet, for det er der stadigvæk. Som I også har redegjort for i avisen, så har vi rigtig meget tummel på skolen med smitteopsporing, test og lukning af klasser, siger han.

- Men det er i de voksnes rækker, det er mest udpræget. Heldigvis har vi få smittede over 70 år. Jeg tror, vi har fire eller sådan noget lignende i alt. Og vi har mig bekendt ikke nogle, der er på kommunale institutioner eller får hjemmepleje.

Antallet af smittede

  • De 133 smittede de seneste syv dage er kun borgere, der bor i Varde Kommune.
  • De over 100 smittede på pelscentret tæller ikke med.

Det ligner altså, at det hovedsageligt er de aldersgrupper, der oftest får et mildt forløb, der bliver smittet i øjeblikket.

Tirsdag kunne JydskeVestkysten fortælle, at der er hele klasser med hjemsendte elever på 10iCampus, Ølgod Skole og Brorsonskolen, ligesom der har været test af alle beboere og medarbejdere på to plejecentre, fordi de har haft en smittet medarbejder. Mogens Pedersen fortæller, at der ikke er flere skoler, der har sendt hele klasser hjem, ligesom heller ikke flere plejecentre er blevet ramt af corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce