Annonce
Aabenraa

Borgmester talte beredskabets sag på Christiansborg

Borgmester Thomas Andresen, til højre, satser på, at den politiske ordfører Jesper Petersen (S) kan få forsvarsminister Trine Bramsen i tale angående Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev. Foto: Privat.
Aabenraas borgmester Thomas Andresen (V) ser nu lidt lysere på mulighederne for, at Brand og Redning Sønderjylland også på længere sigt kan blive i Tinglev. Forsvarsudvalg var positiv overfor nybyggeri.
Annonce

Tinglev: Da Brand og Redning Sønderjylland blev oprettet for fire år siden, fik det nye beredskabssamarbejde til huse i nogle midlertidige pavilloner ved Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev.

Planen var, at skolen skulle bygge ud, så der også kunne blive plads til kontorer til det lokale beredskab, som Haderslev, Tønder og Aabenraa kommuner driver i fællesskab.

Siden da har skolen og Brand og Redning Sønderjylland haft meget ud af naboskab og samarbejde, men nybyggeri er det ikke blevet til, og det lokale beredskab borg stadig i pavilloner, der er dyre i husleje og i opvarmning.

Derfor tog formanden for beredskabet, borgmester Henrik Frandsen (V), Tønder, og næstformanden, borgmester Thomas Andresen (V), Aabenraa, torsdag til Christiansborg, hvor de sammen med beredskabsdirektør Lars Møldrup havde foretræde for Folketingets forsvarsudvalg.

- Jeg er gået derfra med en god mavefornemmelse. Det var et meget lydhørt udvalg, og Jesper Petersen (S) vil nu gå videre med sagen til forsvarsminister Trine Bramsen, beretter Aabenraas borgmester efter mødet.

Afdeling til Tinglev

Optimismen spirede så småt allerede i slutningen af januar, da Beredskabsstyrelsen meddelte, at styrelsens kursusadministration skulle flytte til Tinglev fra hovedkvarteret i Birkerød.

Aabenraas borgmester så det som et tegn på, at Beredskabsstyrelsen har tænkt sig at investere i skolen i Sønderjylland over de kommende år.

På Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole i Tinglev uddannes ledere og instruktører til de kommunale beredskaber.

Annonce

Løsningen

- Jeg tror, der nu er en vilje til i de forskellige partier at se lidt uden om de stive systemer, mener Thomas Andresen.

Planen er, at Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole skal have en ny og mere moderne værelesfløj, hvor kursisterne har hver deres badeværelse. Den gamle værelsesfløj skal så bygges om til kontorer for Brand og Redning Sønderjylland.

Den øvelses kompliceres lidt af, at staten ikke må bygge med henblik på udlejning.

- Skolen i Tinglev har gavn af samarbejdet, fordi det så at sige lugter lidt af røg. Teori og praksis mødes. Og fra kommunens side vil vi gerne have, at staten investerer i Tinglev, understreger Thomas Andresen.

Han glæder sig over, at tre socialdemokrater var med til mødet og mener, at vejen dermed er banet for en vis lydhørhed hos regeringspartiet, så der også kan findes penge til en udbygning i Tinglev.

Thomas Andresen her tidligere luftet muligheden for, at Brand og Redning Sønderjylland kan blive tvunget til at finde en placering i kommunale lokaler udenfor Tinglev, hvis staten ikke snart gør alvor af løftet om at bygge ved Beredskabsstyrelsens skole i Tinglev.

Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE går fri af nedrykning: Nu kan festen begynde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce