Annonce
Billund

Borgmester til Christiansborg: - Tag en hurtig beslutning!

Borgmester Ib Kristensen (V) mener, at en kommende motorvej vil være et stort aktiv for Billund Kommune. Han håber derfor, at motorvejen bliver en realitet. Foto: Ludvig Dittmann
Billund-borgmester Ib Kristensen (V) mener ikke, det er rimeligt, at en lang række borgere i meget lang tid bliver holdt i uvished, fordi de ikke ved, om de får en motorvej i haven.

Billund: Det vil være en stor fordel for lokalområdet med en ny motorvej. Det mener borgmester Ib Kristensen (V), som er stor fortaler for den nye motorvej.

- Det er et projekt, der giver bedre udviklingsmuligheder for både erhvervslivet og turismen, men der vil også være mange gener for dem, der bor tæt på, ligesom der vil være nogle miljøkonsekvenser. Derfor er det vigtigt, at vi som samfund grundigt opvejer fordele og ulemper, lød det på tirsdags informationsmøde fra borgmesteren.

Flere turister vil kunne finde vej til Billund, hvis der etableres en motorvej, og for det lokale erhvervsliv og ikke mindst Billund Lufthavn vil motorvejen være en gave.

- Vi lever i et område, hvor erhverv og turisme i meget høj grad bidrager til vores velfærd, og vi ved, at en kommune med en motorvej oplever mange flere muligheder for vækst i erhvervslivet, så det er noget, vi skal understøtte alt det, vi kan, lød det fra borgmesteren.

- Tag en hurtig beslutning

Motorvejen vil koste mellem 6,6 og 7,9 milliarder kroner at bygge, og analyser viser, at op til 20 procent mere arbejdskraft vil kunne nå Billund Kommune inden for én times kørsel. Omkring 10 procent flere turister vil kunne nå Billund på en time, mens Billund Lufthavn vil kunne glæde sig over, at mellem otte og 14 procent flere rejsende vil kunne nå lufthavnen på halvanden times kørsel.

Borgmesteren anerkender lige som alle andre, at nogle mennesker bliver fanget, når debatten om en kommende motorvej blusser op. Han opfordrer derfor til, at der bliver taget en hurtig beslutning.

- Jeg har stor respekt for, at der er mange, der frygter at få vejen som nabo. Min opfordring til alle på Christiansborg er derfor, at der tages en hurtig beslutning om to linjeføringer; en mulig østlig linje og en mulig vestlig linje, og så kan de fire øvrige udgå af de fremtidige spekulationer, så alle de mennesker, der bor langs de scenarier, hurtigt kan få besked, sagde Ib Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

0 kroner for en hel dags arbejde: Mens andre vagtlæger skovler 40.000 sammen på en vagt, har Michael prøvet det stik modsatte

Annonce