Annonce
Kolding

Borgmester til fyrede LM-folk: Vi er klar til at hjælpe

- Jeg er dybt, dybt ærgerlig over det, og det her er også en lille smule mere ærgerligt, end hvis det var en virksomhed, som var kommet til Kolding udefra, mener borgmester Jørn Pedersen.Arkivfoto: Martin Ravn
Business Kolding og jobcentret står parate til at hjælpe fyrede videre i nyt job, og der er faktisk 34 nye ledige stillinger i Kolding Kommune hver eneste dag.
Annonce

Kolding. For anden gang i år modtog borgmester Jørn Pedersen (V) mandag en trist besked om, at flere hundrede ansatte i en Kolding-virksomhed mister deres arbejde.

Denne gang er det 200 medarbejdere ved LM Wind Power i Lunderskov og Kolding, som efter alt at dømme står uden job i løbet af kort tid. I starten af januar var det Danfoss, der meddelte, at koncernen lukker sin fabrik i Kolding i løbet af 2021 og 2022, og at 335 mister deres arbejde.

- Jeg er dybt, dybt ærgerlig over det, og det her er også en lille smule mere ærgerligt, end hvis det var en virksomhed, som var kommet til Kolding udefra. For hele LM Wind Powers historie hænger jo uløseligt sammen med Lunderskov og udspringer af LM Glasfiber, som Flemming Skouboes far startede i sin tid, siger Jørn Pedersen, som trods alt glæder sig over, at virksomheden fastholder flere end halvdelen af sine arbejdspladser i kommunen.

- Det ville immervæk være værre, hvis alle skulle væk, og Kolding var blevet valgt helt fra, siger borgmesteren, som endnu kun er yderst sparsomt oplyst om den forestående voldsomme nedskæring hos LM Wind Power. Årsagen er, at der er tale om en massefyring, som først skal igennem et forhandlingsforløb med de faglige organisationer, før afskedigelserne kan effektueres.

- Men vi ved, der er tale om en blanding af timelønnede og funktionærer, og vi har allerede aktiveret Business Kolding og jobcentret, så vi er klar til at hjælpe dem, så snart sagen er afklaret, siger Jørn Pedersen.

Lige så snart, vi kan komme til det, er vi parate til at være med til at sikre, at de berørte kan få et nyt job og være med til at skabe vækst andre steder i Kolding.

Jørn Pedersen (V), borgmester.

Annonce

34 nye job om dagen

Midt i al tristheden glæder borgmesteren sig over, at Kolding Kommune ifølge en ny rapport er den kommune i Region Syddanmark, der har skabt flest nye job, og at der faktisk er 34 nye ledige job i Kolding Kommune hver dag.

- Men hvad kan de mange mennesker, der står til at miste deres arbejde, bruge det til lige nu. For dem er det bare øv! Men lige så snart, vi kan komme til det, er vi parate til at være med til at sikre, at de berørte kan få et nyt job og være med til at skabe vækst andre steder i Kolding, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce