Annonce
Esbjerg

Borgmester til S: Drop den bombastiske holdning

Esbjerg Byråd har tidligere behandlet sagen om plan-arbejdet for Johnny NIm og Brian Elsted Hansens byggeprojekt på Torvegade 6-grunden. Den sag kommer byrådet til at se igen og igen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Det kommer ikke bag på borgmesteren, at spørgsmålet om plan-arbejdet for højhusprojektet på hjørnet af Borgergade og Torvegade står til at blive standset i udvalget og sendt omkring Esbjerg Byråd endnu engang.

Esbjerg: Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har kun et skuldertræk til overs for kritikken fra byrådskollega og medlem af Plan & Miljøudvalget Hans Erik Møller (S) i sagen om Johnny Nim og Brian Elsted Hansens højhusbyggeri på den gamle musikforretnings-grund i Torvegade 6.

Andetsteds i denne udgave af JydskeVestkysten kan man læse, at Plan & Miljøudvalget på tirsdag skal tage stilling til, om forvaltningen skal fortsætte arbejdet med udarbejdelse af en kommuneplanændring og lokalplan for projektet. I den forbindelse er der udsigt til, at blå blok, der har flertal, vil stemme for en fortsættelse af arbejdet, hvilket vil bringe Socialdemokratiet i mindretal. Herefter vil sagen efter al sandsynlighed blive begæret i byrådet af socialdemokraterne, der i udvalget er henholdsvis Hans Erik Møller og Plan & Miljøudvalgets formand, Karen Sandrini.

Hans Erik Møller, der tegner partiet i debatten om højhusbyggeri i Esbjergs bymidte, har ad flere omgange givet udtryk for, at han og partiet mener, det er tæt på at være katastrofalt at opføre højhuse i den historicistiske bymidte, ligesom han blandt andet argumenterer med, højhuse får en voldsom skygge- og vind-effekt.

Socialdemokratiet ønsker således et maksimum for byggerier på fem etager fastholdt i den indre by, herunder også på Nim og Elsted Hansens grund i Torvegade 6. Denne grund er imidlertid en af få grunde, der reelt er friholdt fra indre bys lokalplan, hvori fem etager er loftet.

Poltisk sag

  • Et flertal i Esbjerg Byråd besluttede den 2. marts i år at igangsætte udarbejdelsen af det plangrundlag, der skal bane vejen for Det Faglige Hus-duoen Johnny Nim og Brian Elsted Hansens private bygge-projektet som er tegnet i to niveauer.
  • Flertallet for at igangsætte plan-arbejdet bestod af De Konservative, Borgerlisten, SF, Dansk Folkeparti, Venstre samt daværende løsgænger Søren Heide Lambertsen, nu medlem af Venstre. Et mindretal bestående af Socialdemokratiet, Enhedslisten og De Radikale stemte imod.
  • Projektet lægger op til to huse på henholdsvis 12 og syv etager med erhverv i stue og eventuelt 1. sal på henholdsvis 357 eller 714 kvadratmeter. Opefter er der planlagt med store lejligheder fra 100 til 200 kvadratmeter.

Ikke overraskende

- Hans Erik Møller må jo acceptere, at et flertal i byrådet tidligere har besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til lokalplan for det konkrete projekt. Forvaltningen handler derfor helt i tråd med byrådets beslutning – og selv om han drømmer om, at alle andre har samme mening som ham, må han jo acceptere den demokratiske beslutning, som et flertal i byrådet har taget, siger borgmesteren og fortsætter:

- At Hans Erik Møller agter at begære sagen i byrådet, kan jo ikke overraske, men det ville da klæde ham at deltage i udvalgsmødet og lytte til de argumenter, der fremføres, inden han bare på forhånd indtager en bombastisk holdning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce