x
Annonce
Læserbrev

Borgmester, træd varsomt

Læserbrev: Thomas Andresen, træd varsomt thi scenen er skrå… Du står jo deroppe, og folk hører og ser, hvad du siger. Når du begynder at snakke om nazisme i forbindelse med det obligatoriske håndtryk for nye danske borgere, er du inde på et skråplan.

Prøv at sætte dit intellekt i gang. Du er jo en veluddannet mand, kender det danske land og historien, så fald ikke for det billige sprogbrug, som desværre flere i tiden benytter sig af, når noget går dem imod, eller de er uenige med folk.

Vi skal være meget varsomme med at kalde hinanden for nazister, eller tale om nazi-manerer. Ordet nazisme skal ikke høre hjemme i dagligsproget hos danskere. Vi en nation, der er hævet over det tredje riges ideologi og menneskeholdninger, skal holde os for gode til at kalde hinanden for nazister eller drage sammenligninger med nazistaten. Vi er et civiliseret land, og Danmarks trængsler under den sidste Verdenskrig ligger stadigt dybt i mange mennesker eller folkesjælen. Af respekt blandt andet for dem som døde og blev pint under nazismen skal man være varsom med at indføre et skrækkelig ord i sproget, som indikerer al ondskab og nederdrægtighed.

Nej, lad os højne sproget. Der findes så mange gode danske ord, vendinger, ordsprog, finurligheder, at vi let kan klare os uden ovennævnte udtryk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce