Annonce
Varde

Borgmester: Tyske restriktioner vil være en katastrofe for turismen

Erik Buhl er bekymret over de stigende coronatal og især risikoen for, at Tyskland indfører rejserestriktioner i Region Syddanmark. Det vil være kritisk for en kommune som Varde, der er landets største kystdestination. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Varde: Som borgmester i landets største kystdestination følger Erik Buhl (V) fra Varde Kommune om nogen med i smitteudviklingen af covid-19. Varde Kommune er lige nu hårdt ramt med 62 tilfælde per 100.000 indbyggere de seneste syv dage.

Men det helt essentielle er, at det samlede smittetal i Region Syddanmark ikke kommer over 50 per 100.000 indbyggere målt efter et gennemsnit over to uger. Da indfører Tyskland restriktioner, som med Region Hovedstaden i onsdags. Det er blandt andet med et krav om 14 dages karantæne, når man kommer hjem fra ferie i regionen.

- Det er tyskernes valg. Det vil være en katastrofe, hvis der lukkes ned. Der er rigtigt meget på spil, siger Erik Buhl,

Han kan derfor kun opfordre alle til at stå sammen om at få smitteudviklingen bragt ned i Varde Kommune. Selv har han sendt alle ansatte fra Varde Rådhus hjem.

- Det er en udfordring. Pas på. Det er spændende. Lidt for spændende, siger Erik Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce