Annonce
Esbjerg

Borgmester undrer sig over tvivl om køleanlæg

Beslutningen om at bruge 1,5 millioner kroner på opgradering af køleanlægget i Granly Hockey Arena i stedet for på et nyt køleanlæg på Torvet er clearet af med alle gruppeformænd bag budgetaftalen, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen. Arkivfoto: JV
Sagen om at bruge 1,5 millioner på at opgradere køleanlægget i Granly Hockey Arena er afstemt med alle gruppeformænd bag budgetaftalen, fastslår borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), der derfor undrer sig over, hvorfor socialdemokraterne nu sår tvivl om beslutningen.
Annonce

Esbjerg Kommune: Skal SEPE have lov at prioritere de 1,5 millioner kroner, som ved det seneste budgetforlig blev bevilliget til indkøb af et nyt køleanlæg til skøjtebanen på Torvet, til i stedet at opgradere det eksisterende køleanlæg i Granly Hockey Arena?

Spørgsmålet er aktuelt, fordi det alligevel ikke er nødvendigt at udskifte Torvets køleanlæg, og fordi der har vist sig et behov i skøjtehallen.

På det seneste møde i Kultur & Fritidsudvalget blev forslaget diskuteret og efterfølgende sendt retur til forvaltningen.

- Pengene bliver sendt retur til kommunekassen i første omgang, og så kommer sagen på dagsordenen igen i Kultur- & Fritidsudvalget. Vi har i den socialdemokratiske gruppe ikke endeligt taget stilling i sagen og skal diskutere den på et gruppemøde, sagde udvalgsmedlem Connie Geissler (S) efter mødet.

Og den melding falder borgmesteren for brystet , for han mener ikke, at der er noget at være i tvivl om.

Processen

Forslaget om at bruge 1,5 millioner på at opgradere køleanlægget i Granly Hockey Arena i stedet for at indkøbe et nyt køleanlæg til Torvets skøjtebane blev behandlet af Kultur & Fritidsudvalget på det seneste møde.

Her besluttede politikerne at sende forslaget retur til forvaltningen.

Forslaget vil så igen komme på dagsordenen i Kultur & Fritid, og derfra vil det blive oversendt til behandling i økonomiudvalg og byråd.

Der vil helt formelt være tale om to forslag. Et om i første omgang at lægge pengene i kommunekassen og et om at tage dem op igen og øremærke dem til køleanlægget i skøjtehallen.

Annonce

Op ad bakke

- Jeg undrer mig over den melding, da det jo hverken er det, udvalget har besluttet, eller hvad der er aftalt. Jeg har naturligvis afstemt denne sag med alle gruppeformænd, der står bag budgetforliget, og det indbetfatter også socialdemokraternes Jørgen Ahlquist, og alle var enige om, at det er en god idé. Hvis der så er brug for lidt procestid i den socialdemokratiske gruppe, må vi afvente det, men sagerne følges ad. Hvis pengene først skal lægges tilbage i kommunekassen, skal de tages op igen som aftalt. Ellers er det godt nok op ad bakke, hvis man laver klokkeklare aftaler, og der så alligevel bliver skabt tvivl om det, lyder det kontant fra Jesper Frost Rasmussen (V).

Køleanlægget på Torvets skøjtebane behøvede alligevel ikke at blive udskiftet, da det er at betragte som et fast anlæg, og så kan der fortsat godt skaffes kølevæske til det.

- Det er ikke ukendt, at køleanlægget i den nye hockeyarena var lige på grænsen, og det har nu vist sig at være for lille. Vi er blevet klogere, end vi var, da vi lagde budgettet, og jeg mener, at SEPE har udvist rettidig omhu med forslaget her, for det er nu, hvor resten af ishockeysæsonen jo er aflyst, at arbejdet kan laves. Ellers skal vi vente et helt år, og det ville både være tosset og risikabelt, siger Jesper Frost Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce