Annonce
Esbjerg

Borgmester vil have hovedsædet for energiklynge placeret i Esbjerg

Glenda Napier bliver administrerende direktør for Danmarks nye klyngeorganisation, Energy Cluster Denmark, som skal favne hele energisektoren. Klyngen hovedkontor bør placeres i Esbjerg, mener Jesper Frost Rasmussen (V).
Glenda Napier skal være administrerende direktør for Danmarks nye klyngeorganisation, Energy Cluster Denmark. Esbjergs borgmester ønsker klyngens hovedkontor placeret i Esbjerg.

Esbjerg: Det bliver den 46-årige Glenda Napier, Esbjerg, som skal være administrerende direktør for Danmarks nye klyngeorganisation, Energy Cluster Denmark, som skal favne hele energisektoren.

Energy Cluster Denmark forener innovationskræfterne ved at samle den danske energisektors tre store klyngeorganisationer House of Energy, Clean Energi og Energy Innovation Cluster.

De tre nuværende klynger har i dag kontorer i Esbjerg, København, Sønderborg, Silkeborg, Middelfart, Aarhus, Sorø og Aalborg, og det nye Energy Cluster Denmark kommer til at have omkring 40 medarbejdere, men det er ikke besluttet, om organisationen skal have et hovedkontor, samt hvor det i så fald vil skulle placeres.

Annonce

Esbjergs borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) lægger imidlertid ikke skjul på, at han mener, at Energy Cluster Denmark i givet fald bør placeres i Esbjerg. I forvejen har Energy Cluster Denmark adresse på Kanalen på Esbjerg Havn i det af NorSea Group-ejede kontordomicil House of Offshore Innovation. Energy Cluster Denmark hed tidligere Offshoreenergy.dk og endnu længere tilbage Offshore Center Danmark og har alle dage været placeret i Esbjerg.

- Esbjerg er jo Danmarks Energimetropol med mange innovative virksomheder indenfor branchen, og derfor vil det jo være helt naturligt, at hovedkvarteret for det nye cluster placeres her. Glenda har jo stået i spidsen for en væsentlig del af det nye setup her i byen indtil nu, så jeg håber da fortsat, at vi skal huse hovedkvarteret for den nye klynge, så vi fortsat kan understøtte innovation og udvikling af energibranchen på bedste vis, siger Esbjerg-borgmesteren.

Klart potentiale

Glenda Napier har siden 2016 stået i spidsen for Energy Innovation Cluster, og hun ser meget frem til at stå i spidsen for innovationsarbejdet i en samlet energisektor:

- Det er en utrolig spændende opgave, og jeg glæder mig til at arbejde målrettet på at løse sektorens konkrete udfordringer og levere tydelige, målbare resultater til gavn for danske virksomheders konkurrencekraft og en grøn omstilling af Danmark, siger hun blandt andet i en pressemeddelelse.

Hun ser et tydeligt potentiale i et styrket samarbejde på tværs af energisektoren i et sammenhængende energisystem.

- Vi skal samle medlemmerne på tværs af hele energisystemet og skabe et dansk Silicon Valley på energiområdet. Verden efterspørger nye energiteknologiske løsninger, og rigtig mange ser til Danmark for at finde dem, fortsætter hun.

Annonce

Bevist sit værd

Ifølge bestyrelsesformanden for Energy Cluster Denmark, Peder Østermark Andreasen, har Glenda Napier allerede som adm. direktør for en af de nu fusionerede klynger, Energy Innovation Cluster, bevist sit værd.

- I Danmark har vi store ambitioner for energiområdet, og det kræver innovation at nå i mål. Det er helt afgørende, at den ny direktør i Energy Cluster Denmark med en tydelig vision og et stærkt drive kan stå i spidsen for den samlede innovationsindsats. Glenda har bevist, at hun evner at samle sektoren om en stærk klyngevision. Det bliver der brug for i Energy Cluster Denmark, hvor vi får et endnu større virkefelt, siger han.

Peder Østermark Andreasen blev i sidste uge udnævnt som bestyrelsesformand for Energy Cluster Denmark. Han har indtil nu været formand for Energy Innovation Cluster.

Energy Cluster Denmark er fusioneret med virkning fra den 1. juli 2020.

Annonce
Kultur For abonnenter

Uden sidestykke: Peder har ringmærket 13.000 stære og 8.000 svaler

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Kolding

Beruset mand anholdt: Kørte i den gale retning på motorvejen

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Det handler om at kunne lade børnene løbe ned og købe en is: Landsbysamfund kæmper for at få købmand til byen igen

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce