Annonce
Erhverv

Borgmester vil ikke gribe ind over for havneslam i fjorden: 'Jeg tror, myndighederne handler ansvarligt'

Rådgivende ingeniører har undersøgt 15 alternativer til klapning af opgravet havbund fra Marina City i Kolding ved Trelde Næs-klappladsen i yderfjorden. Men ingen af de 15 alternativer duer - enten af miljømæssige, teknologiske eller økonomiske årsager, lyder konklusionen. Arkivfoto: Mette Mørk
Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen (V), tror på, at de statslige myndigheder passer godt på havmiljøet og håndterer den såkaldte "klapning" i Vejle Fjord forsvarligt.

Vejle Kommune: Borgmester Jens Ejner Christensen (V) vil lade det være op til staten at afgøre, hvorvidt og hvor meget havneslam, der skal dumpes i Vejle Fjord.

- Hvis det er farligt og noget skidt, så både tror og håber jeg på, at myndighederne er opmærksomme på det og håndterer det forsvarligt. Jeg appellerer til, at vi lytter til myndighederne, der har kompetence til at håndtere det, siger Jens Ejner Christensen (V).

Debatten om dumpning af havneslam - også kaldet klapning - ved Trelde Næs ulmer stadig og har gennem de seneste måneder mødt kritik fra miljøorganisationer, fiskere og eksperter.

Annonce

For nylig sendte fritidsfiskerne i Vejle Amatørfiskerforening et brev til miljøminister Lea Wermelin (S) og Folketingets miljøordførere, hvori foreningen kritiserer klapningen, som ifølge fiskerne skader fjorden og modarbejder miljøprojektet "Sund Vejle Fjord". Foreningen har videresendt brevet til alle medlemmer af Vejle Byråd.

Vejle Kommune klapper selv i regi af Vejle Havn. Havnen udgraver sejlrenden og dumper det opgravede slam ved klappladsen. Det er Miljøstyrelsen som myndighed, der behandler og giver tilladelser til klapning.

Jens Ejner Christensen (V) vil ikke forholde sig til, hvorvidt han er for eller imod metoden til at bortskaffe bundmaterialet.

- Hvis vi skal holde sejlrenden åben ind til Vejle Havn, så er man nødt til at grave noget op. Hvis vi ikke gør det, så kan skibene, så vidt jeg er orienteret, ikke sejle ind, og så må vi lukke havnen. Det vil have store konsekvenser. Det er op til myndighederne, hvad man kan og må med det mudder, siger Jens Ejner Christensen.


Det må være de respektive myndigheder, der træffer de nødvendige foranstaltninger, der skal til, og beslutter, hvordan det skal gøres, og så retter vi os efter det.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester


Ikke vendt i Trekantområdet

Debatten om klapning tog fart sidste sommer, da det kom frem, at Kolding Kommune ønsker at dumpe 360.000 kubikmeter bundmateriale fra Kolding Fjord ved Trelde Næs i forbindelse med opførelsen af Marina City.

Det fik fiskere, tilstødende kommuner og eksperter til at udtrykke kritik og bekymring.

Mængden af bundmateriale var næsten dobbelt så stor, som Vejle, Middelfart og Kolding kommuner de seneste fem år har ladet falde til bunden af Lillebælt.

På trods af debatten har man i kommunesamarbejdet Trekantområdet Danmark, hvor Jens Ejner Christensen er formand, ikke vendt klappladsen.

- Vi har ikke diskuteret det, fordi det ikke ligger inden for vores kompetence at beslutte, hvad man skal gøre. Det må være de respektive myndigheder, der træffer de nødvendige foranstaltninger, der skal til, og beslutter, hvordan det skal gøres, og så retter vi os efter det, siger Jens Ejner Christensen (V).

Han har ingen kommentarer til de mængder, Kolding Kommune vil klappe. I Kolding Kommune har man undersøgt andre udveje til at bortskaffe den mængde fjordbund, der skal graves væk til Marina City, men man fandt ifølge projektchefen ikke en anden løsning.

- Vi har undersøgt 15 mulige alternativer, og vores konklusion er desværre samlet set, at der ikke i dag findes realistiske alternativer, når der er tale om den slags fjordbundsmateriale, som vi har her i Kolding, nemlig såkaldt gytje, fortalte projektchef i Marina City Torben Gade i december til Fredericia Dagblad.

Annonce

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Erhverv For abonnenter

Rottejagten er i gang på kroen: Vi satser på at være klar til weekenden

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Ung sosu'ers dramatiske nedtur: Forgældet narkohandler solgte hårde stoffer ved vilde fester i kolonihavehus

Kolding For abonnenter

Landsby i top fem over byer, hvor folk bliver boende: Søren har boet her i 27 år og har ingen planer om at flytte

Tønder

Jagten er gået ind på Trine Jepsens efterfølger: Hvem skal være ny direktør på Schackenborg?

Billund

Grindsteds debutant fik aftenens største bifald: Endnu en sejr bringer Grindsted tæt på topholdene

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Esbjerg For abonnenter

Simon købte sin mormors hus, rev det ned og bygger nyt: Flere og flere forløser nybyggerdrømme i midtbyen

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

27-årig iværksætter køber flagstangsfabrik: - Det har været svært at vælge at sælge

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Varde

Frantz og Margit har mærket interesse for at købe velkørende forretning: - Men hjertet banker for, at den fortsat skal skabe liv i hjembyen

EfB For abonnenter

Groggy målmand, hjemsendte spillere og en regulær drømmekasse fra distancen - alt om EfB's træningskamp mod Thisted får du lige her..

Sport

Antonsen og Axelsen får bøde på 25.000 for DM-afbud

Annonce