x
Annonce
Varde

Borgmester vil samle pedeller i by-teams

Pedel Ole Klausen på arbejde ved Aktivitetscentret i Ølgod. Arkivfoto: Chresten Bergh

Et konsulentfirma foreslår at samle pedeller i geografiske teams med eget budget. Borgmester anbefaler byrådet at stemme for.

Varde Kommune: Saml pedellerne i geografiske teams. Giv de nye teams eget budget. Saml indkøb. Fjern overflødige kvadratmeter.

Sådan er nogle af de centrale anbefalinger i en rapport, som konsulentfirmaet Reflexio har lavet for Varde Kommune. Borgmester Erik Buhl (V) er klar til at føre anbefalingerne ud i livet, hvis byrådet vil stemme for.

- Hvis det lykkes at gennemføre det her, så får vi en meget decentral struktur men med mulighed for at få udnyttet de kompetencer, som vores pedeller har, noget bedre, siger han.

Annonce

Et nyt ejendomscenter

I forbindelse med spareprocessen sidste år blev det foreslået, at alt teknisk servicepersonale - i daglig tale pedeller - skulle samles i én central enhed, der blev kaldt "et fælles ejendomscenter".Det ønskede politikerne ikke, for de vil gerne have, at de forskellige skoler eksempelvis har et tilhørsforhold til den lokale pedel.

Forslaget her er en mellemløsning. Der kommer et fælles ejendomscenter, men alt det tekniske servicepersonale bliver ansat i geografiske teams.

Det betyder også, at lederne på de enkelte matrikler ikke længere er chefer for den lokale pedel.

Store forskelle

Der er stor forskel på, hvordan den daglige vedligehold bliver håndteret på de forskellige matrikler. Nogle har for eksempel egen pedel, mens andre bestiller håndværkere til at klare alle opgaver.

Det er ikke beskrevet i rapporten, hvordan alle de geografiske teams skal se ud, men det er foreslået som et eksempel, at der kunne dannes et team i Ølgod. Det bliver et team med 16 ejendomme, et samlet bygningsareal på cirka 28.000 kvadratmeter og et årligt budget på cirka 8,5 millioner kroner. Tanken er, at alle har deres daglige mødested på den matrikel, hvor de nu er ansat, men til gengæld kan pedellerne hjælpe hinanden, og de skal også stå for pedelopgaver i de bygninger, hvor der ikke er tilknyttet en pedel i dag.

Ifølge konsulentrapporten vil kommunen på den måde kunne spare penge på selv at klare nogle opgaver i stedet for at bestille håndværkere.

Pengene bliver

Ifølge rapporten vil Varde Kommune fra 2021 kunne spare næsten seks millioner kroner om året, hvis alle anbefalinger bliver fulgt. Anbefalingen er at lade langt hovedparten af pengene blive på området.

- Det er klart, at hvis vi kommer i en situation, hvor vi skal spare på varme eller kolde hænder, så kommer det her også i spil. Men vi kan bare se - og det siger rapporten også - at vi bruger i underkanten af, hvad vi burde bruge på vores bygningsmasse, så jeg vil kæmpe længe for, at pengene bliver i systemet, siger Erik Buhl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg starter genåbning fredag efter påske: Plan for skoler og daginstitutioner vedtages tirsdag

Kolding

Kolding får Flashdance næste år

Sydjylland

Genåbning for de mindste skaber frygt for små smittebomber i landsdelen

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

112

Mystisk brand i legehus tæt på sportshal

112

Tricktyveri i Ribe gav 1100 kroner

Annonce