Annonce
Esbjerg

Borgmesteren deltog i cykel-event på sin 44 års fødselsdag

Borgmester Jesper Frost Rasmussen deltog i eventen på sin 44 års fødselsdag og var dermed med til at køre over tre millioner kroner ind til Ribe-Esbjerg HH. Til højre ses Johnny Nim, som alene tegnede sig for 1,4 millioner takket være sine talrige sponsorer. Foto: John Randeris
Jesper Frost Rasmussen var med til at køre over tre millioner kroner ind til Ribe-Esbjerg HH. Bestyrelsesmedlem Johnny Nim tegnede sig alene for de 1.493.529 kroner.

Esbjerg: Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fejrede onsdag aften sin 44 års fødselsdag ved at deltage i Ribe-Esbjerg HH & Skjern Bank Spinning Grandprix i Carlsberg Loungen før mødet mellem Ribe-Esbjerg og Skjern Håndbold i ligaen.

På håndboldbanen blev hjemmeholdet udspillet på kryds og tværs og tabte med hele 19-33 for øjnene af 3.189 tilskuere, men selve spinningen blev en kæmpemæssig succesoplevelse.

Eventen indbragte nemlig klubben 3.023.556 kroner til klubkassen, hvilket er en slags uofficiel dansk rekord for sådan et arrangement. Ribe-Esbjerg HH havde også selv den tidligere rekord – sat sidste år med 2.022.725 kroner.

Jesper Frost Rasmussen havde rigtig mange ”gæster” med til sin fødselsdag, idet ikke færre end 1.279 deltog i spisningen før kampen. 870 af dem var placeret i Carlsberg Loungen, 380 i Energy Loungen og resten på en repos på 3. sal. De nød en buffet fra Den Røde Okse, mens Slagter Theilgaard var kødleverandør, Bjørn K. Erhverv grøntleverandør, GuldBageren brødleverandør og Andrupvin.DK vinleverandør.

Annonce
I alt 20 ryttere på 19 cykler deltog i cykel-eventen i Carlsberg Loungen som optakt til håndboldkampen mellem Ribe-Esbjerg HH og Skjern. Foto: John Randeris

Imponerende opbakning

Med de over tre millioner kroner nåede Ribe-Esbjerg HH det mål, som bestyrelsesmedlem Johnny Nim havde sat sig, og han bidrog i høj grad til det flotte resultat ved alene at cykle 1.493.529 kroner hjem. I alt 20 ryttere stillede op på 19 cykler, idet der var to ryttere med på en cykel i den time, spinningen varede, nemlig fra klokken 18.30 til 19.30, hvor alle deltagere fik sved på panden.

- Det var en sjov og interessant måde at holde fødselsdag på, og jeg er virkelig imponeret over den opbakning klubben har fået ved arrangementet, sagde Jesper Frost Rasmussen efter de fysiske strabadser.

Jesper Frost leverede i øvrigt en meget fin præstation. Han tilbagelagde 51,3 kilometer og bidrog med 134.250 kroner til klubkassen.

Malermester Sven Klinkert var ligesom sidste år den rytter, som kørte længst med 55,6 kilometer. Det indbragte 73.000 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce