Annonce
Sønderborg

Borgmesteren: Ellen Trane tegner et falsk billede af Sønderborg

Sønderborg Kommunes borgmester Erik Lauritzen (S) ærgrer sig over, at Venstres kommende borgmesterkandidat tegner et negativt billede af byrådssamarbejdet og kommunen generelt. Foto: Claus Thorsted
Ellen Trane Nørby blev i denne uge præsenteret som Venstres kommende borgmesterkandidat, men hun tegner et alt for negativt og forkert billede af Sønderborg, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Sønderborg: - Jeg kan slet ikke genkende det billede, Ellen Trane Nørby tegner af Sønderborg Kommune, samarbejdet i Sønderborg byråd og af mig. Jeg synes, det er ærgerligt, unødvendigt og det skader kommunen udadtil. Det er ærgerligt, at hun starter valgkampen op på den måde.

Sådan siger borgmester Erik Lauritzen (S), efter at Ellen Trane Nørby annoncerede, at hun bliver Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2021.

Ellen Trane Nørby kritiserede nemlig samarbejdet i byrådet, som hun mener trænger til en "helt ny politisk kultur", og så bragte hun kritik af kommunens niveau på daginstitutions- og folkeskoleområdet, at der sker for lidt i kommunen - og fremhævede, at hun i højere grad end borgmesteren vil kunne bruge sit netværk på Christiansborg til at fremme Sønderborgs interesser.

Annonce

- Det undrer os meget - det undrer mig meget. Alle kan jo se - og oplever - at vi har et bredt samarbejde i Sønderborg Byråd. Det er også noget, jeg hører ude på virksomhederne for eksempel, siger Erik Lauritzen.

- De seneste i hvert fald tre år har vi samarbejdet tæt og godt. Det er jo ikke mig alene, men hele byrådet. Venstre har jo også ændret indstilling til det, og vi har lavet brede budgetforliger, siger han.

Negativt og falsk

Borgmesteren erkender, at der stadig kan gøres mere på børne- og skoleområdet.

- Det kan der, og vi synes heller ikke, vi er i mål. Men altså - vi har lavet den her helhedsplan og fundet finansiering til den i fællesskab - også med Venstre. Så undrer det da mig, hvis Venstres formand i netop børne- og uddannelsesudvalget ikke er kommet med mere, hvis Venstre mener, at det har været alt for lidt, siger Erik Lauritzen og minder om, at kommunen har løftet elevernes afgangs-resultater med en halv karakter og at kommunen lever op til minimumsnormeringer på daginstitutionsområdet - hvilket langt fra alle kommuner gør.


Det er et fuldstændigt negativt falsk billede, Ellen Trane tegner af Sønderborg, når du ser på hvad der er i gang, og hvad der er sket de seneste fire-fem år.

Erik Lauritzen (S), borgmester


Erik Lauritzen har også bemærket, at Ellen Trane Nørby ikke mener, der sker noget nyt i Sønderborg Kommune.

- Det kan jeg heller ikke genkende. Hun siger, at borgmesteren han er bare sådan en, der sidder og administrerer. Det er et fuldstændigt negativt falsk billede, Ellen Trane tegner af Sønderborg, når du ser på hvad der er i gang, og hvad der er sket de seneste fire-fem år, siger Erik Lauritzen.

- Når jeg er ude omkring, så hører jeg jo, at Sønderborg ser de på som et sted, hvor man kan finde ud af at samarbejde for at få ting til at ske. Det er klart, at jeg er også bekymret for det faldende indbyggertal, og hvis nogen har fundet løsningen til, hvordan vi kan vende den udvikling, vil jeg meget gerne samarbejde om det, siger borgmesteren.

Annonce

Skader samarbejdet

Erik Lauritzen anerkender, at Ellen Trane Nørby har et godt netværk på Christiansborg.

- Det har hun i hvert fald lige nu, også et netværk jeg måske ikke har. Men jeg er nu ret godt tilfreds med de relationer jeg og Sønderborg har på Christiansborg. Vi har for eksempel arbejdet for og fået erhvervsklynger til Sønderborg, men jeg anerkender også, at Ellen også har presset på for, at vi  fik de her statslige arbejdspladser flyttet ud til Augustenborg, siger Erik Lauritzen.

- Men jeg vil byde Ellen Trane velkommen til det politiske her i Sønderborg, og det er fint, hun taler om samarbejde. Men hendes første meldinger tyder ikke på, at det gavner samarbejdet lige nu, siger borgmesteren.


Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyske Kasper forvalter pensionsinvesteringer for 600 milliarder: Selvfølgelig skal man ryste på hænderne indimellem

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce