Annonce
Sønderborg

Borgmesteren: Ellen Trane tegner et falsk billede af Sønderborg

Sønderborg Kommunes borgmester Erik Lauritzen (S) ærgrer sig over, at Venstres kommende borgmesterkandidat tegner et negativt billede af byrådssamarbejdet og kommunen generelt. Foto: Claus Thorsted
Ellen Trane Nørby blev i denne uge præsenteret som Venstres kommende borgmesterkandidat, men hun tegner et alt for negativt og forkert billede af Sønderborg, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Sønderborg: - Jeg kan slet ikke genkende det billede, Ellen Trane Nørby tegner af Sønderborg Kommune, samarbejdet i Sønderborg byråd og af mig. Jeg synes, det er ærgerligt, unødvendigt og det skader kommunen udadtil. Det er ærgerligt, at hun starter valgkampen op på den måde.

Sådan siger borgmester Erik Lauritzen (S), efter at Ellen Trane Nørby annoncerede, at hun bliver Venstres borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2021.

Ellen Trane Nørby kritiserede nemlig samarbejdet i byrådet, som hun mener trænger til en "helt ny politisk kultur", og så bragte hun kritik af kommunens niveau på daginstitutions- og folkeskoleområdet, at der sker for lidt i kommunen - og fremhævede, at hun i højere grad end borgmesteren vil kunne bruge sit netværk på Christiansborg til at fremme Sønderborgs interesser.

Annonce

- Det undrer os meget - det undrer mig meget. Alle kan jo se - og oplever - at vi har et bredt samarbejde i Sønderborg Byråd. Det er også noget, jeg hører ude på virksomhederne for eksempel, siger Erik Lauritzen.

- De seneste i hvert fald tre år har vi samarbejdet tæt og godt. Det er jo ikke mig alene, men hele byrådet. Venstre har jo også ændret indstilling til det, og vi har lavet brede budgetforliger, siger han.

Negativt og falsk

Borgmesteren erkender, at der stadig kan gøres mere på børne- og skoleområdet.

- Det kan der, og vi synes heller ikke, vi er i mål. Men altså - vi har lavet den her helhedsplan og fundet finansiering til den i fællesskab - også med Venstre. Så undrer det da mig, hvis Venstres formand i netop børne- og uddannelsesudvalget ikke er kommet med mere, hvis Venstre mener, at det har været alt for lidt, siger Erik Lauritzen og minder om, at kommunen har løftet elevernes afgangs-resultater med en halv karakter og at kommunen lever op til minimumsnormeringer på daginstitutionsområdet - hvilket langt fra alle kommuner gør.


Det er et fuldstændigt negativt falsk billede, Ellen Trane tegner af Sønderborg, når du ser på hvad der er i gang, og hvad der er sket de seneste fire-fem år.

Erik Lauritzen (S), borgmester


Erik Lauritzen har også bemærket, at Ellen Trane Nørby ikke mener, der sker noget nyt i Sønderborg Kommune.

- Det kan jeg heller ikke genkende. Hun siger, at borgmesteren han er bare sådan en, der sidder og administrerer. Det er et fuldstændigt negativt falsk billede, Ellen Trane tegner af Sønderborg, når du ser på hvad der er i gang, og hvad der er sket de seneste fire-fem år, siger Erik Lauritzen.

- Når jeg er ude omkring, så hører jeg jo, at Sønderborg ser de på som et sted, hvor man kan finde ud af at samarbejde for at få ting til at ske. Det er klart, at jeg er også bekymret for det faldende indbyggertal, og hvis nogen har fundet løsningen til, hvordan vi kan vende den udvikling, vil jeg meget gerne samarbejde om det, siger borgmesteren.

Annonce

Skader samarbejdet

Erik Lauritzen anerkender, at Ellen Trane Nørby har et godt netværk på Christiansborg.

- Det har hun i hvert fald lige nu, også et netværk jeg måske ikke har. Men jeg er nu ret godt tilfreds med de relationer jeg og Sønderborg har på Christiansborg. Vi har for eksempel arbejdet for og fået erhvervsklynger til Sønderborg, men jeg anerkender også, at Ellen også har presset på for, at vi  fik de her statslige arbejdspladser flyttet ud til Augustenborg, siger Erik Lauritzen.

- Men jeg vil byde Ellen Trane velkommen til det politiske her i Sønderborg, og det er fint, hun taler om samarbejde. Men hendes første meldinger tyder ikke på, at det gavner samarbejdet lige nu, siger borgmesteren.


Annonce
Sønderborg For abonnenter

Erik frygter konsekvenserne: Lort fra græssende kvæg ender i Augustenborg Fjord

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Varde For abonnenter

Københavnerdrengen bad selv om at komme på børnehjem og fandt livet, lyset og kærligheden i Vestjylland

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Vanvittige scener i tillægstiden: Sejren var både smuk, grim, vild, overbevisende og heldig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Sønderborg

Gæsterne stod i kø: Over 4000 klappede kalve og tog pedalkørekort på landbrugsskole

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Annonce