Annonce
Aabenraa

Borgmesteren er optimist: Sundhedshus kan stå færdigt i 2022

Aabenraas nye sundhedshus skal efter planen ligge centralt i byen på grunden, hvor Kvicklys tidligere bygning stadig står. Kommunen købte bygningen for et par år siden. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.
Aabenraa har penge afsat på budgettet til et sundhedshus i Ramsherred i Aabenraa allerede fra næste år. Men der er mange brikker, der først skal falde på plads.

AABENRAA: Hvis ellers tingene falder i hak, kan kommunen i 2022 indvie et nyt Sundhedshus på den tidligere Kvickly-grund allerede i 2022.

Huset skal indeholde forskellige private praksis, men der skal også være plads til, at nogle af kommunens egne sundhedstilbud til borgerne kan få lokaler centralt i byen, hvor de er nemme at komme til for flest mulige.

Til næste år er der i følge budgetforslaget afsat tre millioner til sundhedshuset, i 2021 er der yderligere 12 millioner og endelig er der afsat 15 millioner kroner i 2022.

- Det er ikke fordi, der er fundet nye penge til sundhedshuset i budgetforslaget. De sammenlagt 30 millioner kroner har hele tiden figureret på kommunens langtidsbudget, forklarer Karsten Meyer Olesen (S), der er formand for socialudvalget.

Der er lige en hel del ting, der skal falde på plads først, men grundlæggende er borgmester Thomas Andresen optimist, når det gælder om at få de ambitiøse planer til at blive til virkelighed for de i alt 30 millioner kroner.

- Vi bygger jo huset efter det, vi har råd til, men udover de 30 millioner har vi forskellige muligheder for at få finansieret nogle lån. For eksempel regner vi med at få en indtægt på Hotel Danmark-grunden, forklarer han.

Områdefornyelse

Det nye sundhedshus på Kvickly-grunden skal passes sammen med områdefornyelsen for den nordlige del af bymidten., som kommunen er i fuld gang med.

Et andet led i den plan er at nedrive det tidligere Hotel Danmark i Nørreport. Kommunen vil gerne sælge grunden videre til bolig- eller erhvervsformål.

Ekstra bidrag

Det er planen, at den tidligere Kvickly-bygning skal rives ned for at give plads til et sundhedshus, der kommer til at ligge med gavlen ud til gågaden. Dermed bliver der plads til en forbindelse fra H.P. Hanssensgade, forbi sundhedshuset og videre over gågaden til Barkmøllegade.

Når nogle af de borgerrettede tilbud på sundhedsområdet, som kommunen har i lejede lokaler, flytter ind i det nye sundhedshus, kan kommunen spare en lejeudgift.

Det giver også ekstra indtægter, som kan bruges til finansiering, når dele af sundhedshuset lejes ud til læger og andre private klinikker.

Aabenraa Kommune har tidligere fået 6,6 millioner kroner fra en statslig pulje til byggeriet af selve sundhedshuset, og i fjor kom der yderligere 3,3 millioner kroner, som er øremærket til digitale løsninger i sundhedshuset.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

For fire år siden røg hun ud: Nu er Dorte blandt de ti mest populære og nyudnævnt formand

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Se video med unges opråb: Send ikke vores ven i døden

Esbjerg For abonnenter

Manglen på dagplejere er tæt på at være i konflikt med reglerne: Så mange har kommunen ansat siden september

Livsstil

Havemandens julebord kan ikke overdrives: Jul og stearinlys går hånd i hånd for Claus Dalby

Aabenraa

Fik 10-årig til at blotte sig og røre ved sig selv: Politiet fandt enorm mængde børneporno hos dømt 72-årig

Heunicke havde håndskrevne noter fra nøglemøde med i Minkkommission

Erhverv For abonnenter

Ramt af aflysninger: Corona barberer antallet af kuverter til firmajulefrokoster ned fra 1200 til 200

Aabenraa

85-årig spøgelsesbilist mister bilen: Kørte forkert og foretog U-vending på motorvejen

Haderslev

Fumlebilist blev effektivt stoppet: 71-årig mand tog en bilists nøgler i et vejkryds

Støtteparti indkalder statsminister til hasteforespørgsel: Sundhedsvæsen har brug for redningspakke

Esbjerg

Se billederne: Danmarks hyggeligste juleby vækkede den hæse mand med skægget

Navne For abonnenter

Borgmesteren med de rappe replikker fik tak: Mange mødte op for sige farvel til Geil

Kolding

Feltet af arkitekter snævrer ind: Se de fem firmaer som skal forvandle Designskolen i Kolding

Annonce